Βελτιωμένη η κατάσταση, στους 40 οι ασθενείς με Covid καθημερινά στα δημόσια νοσηλευτήρια λέει ο ΟΚΥπΥ

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου-ΚΥΠΕ

Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ όσον αφορά τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID- 19  είναι αρκετά βελτιωμένη, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου,ο οποίος ανέφερε επίσης πως νοσηλεύεται ένας αριθμός γύρω στους 40 ασθενείς καθημερινά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως εκείνο το οποίο έχει παρατηρήσει είναι ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες είχαν περισσότερες εισαγωγές από ό,τι εξιτήρια και αυτό έθεσε τον ΟΚΥπΥ σε πλήρη ετοιμότητα, όπως είπε, ούτως ώστε, αν παραστεί ανάγκη να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν.

Πρόσθεσε, πως οι υπολογισμοί του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας δείχνουν ότι δεν θα έχουν αυξημένο αριθμό εισαγωγών το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας πως θα έχουν 30 ασθενείς περίπου σε κοινούς θαλάμους .

Προέτρεψε επίσης τον κόσμο να προχωρήσει στους εμβολιασμούς, ούτως ώστε, με αυξημένη την εμβολιαστική κάλυψη και την ανοσία που παρέχεται από τον εμβολιασμό να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν εξολοκλήρου την πανδημία.

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως δεν νοσηλεύει πλέον περιστατικά με κορωνοϊο αναφέροντας πως οποιαδήποτε περιστατικά προκύψουν και χρήζουν ενδοσοκομειακής νοσηλείας παραπέμπονται στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια που νοσηλεύουν τέτοιου είδους περιστατικά όπως είναι η Λεμεσός, η Αμμόχωστος και η Λευκωσία.

Είπε ακόμη, πως το ίδιο ισχύει και για το ΓΝ Λάρνακας αναφέροντας πως για τα υπόλοιπα άλλα Νοσοκομεία υπάρχουν υποδομές, ούτως ώστε να φιλοξενούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Η προσπάθεια μας συνέχισε, αυτή την στιγμή είναι να μπούμε στην κανονικότητα, να αναπτύξουμε περισσότερο τις υπηρεσίες για τους υπόλοιπους άλλους ασθενείς εντός του ΓεΣΥ,  ούτως ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχουμε μπροστά μας, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.