Βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στο ΗΒ – Κάτω από 100.000 τα ημερήσια κρούσματα


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Κάτω από τα 100.000 έπεσαν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή ύστερα από περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Τα 99.652 επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι τα λιγότερα από τις 21 Δεκεμβρίου.

Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 29,5%, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή η μείωση είναι της τάξης του 44%.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 270, έχοντας αυξηθεί κατά 67% συνολικά τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα.

Συνεχίζεται παράλληλα η μείωση των ασθενών κορωνοϊού στα νοσοκομεία, που πλέον αριθμούν 19.539. Οι διασωληνωμένοι επίσης μειώθηκαν στους 777, που είναι οι λιγότεροι από τις 11 Οκτωβρίου.

Η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού στην Αγγλία κυμαίνεται αυτή την εβδομάδα από 1,1 έως 1,5, οριακά μειωμένος από το 1,2-1,5 της περασμένης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία δείχνουν ότι με την Όμικρον εισάγονται σε βρετανικά νοσοκομεία περισσότερα βρέφη κάτω του ενός έτους σε σχέση με τη Δέλτα, αλλά το ποσοστό αυτών που χρήζουν οξυγόνου ή εντατικής θεραπείας είναι χαμηλότερο.

Με τη Δέλτα το 30% των νοσηλειών ασθενών Covid κάτω των 18 ετών αφορούσε βρέφη έως 12 μηνών. Με την Όμικρον το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σε 42%.

Με τη Δέλτα ωστόσο το 20% των βρεφών χρειάζονταν οξυγόνο, ενώ με την Όμικρον αυτό το ποσοστό έχει πέσει στο 12%.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τα δεδομένα αυτά «καθησυχαστικά», ενώ σημειώνουν πως τα κύρια καταγεγραμμένα συμπτώματα κορωνοϊού στα βρέφη είναι ο υψηλός πυρετός και η ρινική καταρροή, ενώ σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και βήχας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.