Βεβήλωσαν το μνημείο των ηρώων της Αντίστασης στη Λεμεσό (εικόνα)

Τη βεβήλωση του μνημείου των ηρώων της αντίστασης που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών και απευθύνει έκκληση στην αστυνομία και την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση του περιστατικού και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες καθώς επίσης και να αποκαταστήσει το μνημείο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι θρασύδειλοι κουκουλοφόροι έδρασαν υπό την κάλυψη της νύκτας αναγράφοντας συνθήματα πάνω στο μνημείο και στους γύρω χώρους». Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος λέει εξάλλου πως «ο αγώνας και οι θυσίες για υπεράσπιση της δημοκρατίας δεν σταμάτησαν μπροστά στις ερπύστριες του φασισμού και είναι αστείο αν ορισμένοι αναρχικοί νομίζουν ότι μπορούν να φοβερίσουν. Συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να δίνουμε τη μάχη κατά του φασισμού, κατά των προσπαθειών δικαίωσης του πραξικοπήματος και υπεράσπισης της ιστορίας της αντίστασης»

Λέει τέλος ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλα τα αρμόδια σώματα για την αποκατάσταση και περαιτέρω αναβάθμιση του μνημείου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος βανδαλισμών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.