Βγαίνει μπροστά το Χημείο που διενήργησε τα τεστ της ΑΕΚ – Ζητά έρευνα από το Υπ.Υγείας

A medical worker performs a fast PCR test at a test center of Confidence laboratory, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Vienna, Austria October 30, 2020. REUTERS/Leonhard Foeger

Στην «αντεπίθεση» βγήκε το Χημείο Ευαγγέλλου στη Λάρνακα, το οποίο διενήργησε τα τεστ από τα οποία εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού από ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρει το Χημείο, είναι σε θέση να αποδείξει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο την ορθότητα των αποτελεσμάτων που έχει διενεργήσει στους δύο συγκεκριμένους παίκτες, ενώ την ίδια στιγμή, ζητά έρευνα από το Υπουργείο Υγείας.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ, ημερομηνίας 07/01/22 σχετικά με ισχυριζόμενο σφάλμα στα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης δύο παικτών της ομάδας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Το Χημείο Α.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ είναι σε θέση να αποδείξει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο την ορθότητα των αποτελεσμάτων που έχει διενεργήσει στους δυο συγκεκριμένους παίκτες οι οποίοι προσήλθαν μαζί με αριθμό άλλων παικτών στις 03/01/22, καθώς και τα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης την οποία επανέλαβε ο ένας εκ των δύο ως άνω αναφερόμενων παικτών στις 05/01/22.

Τέτοιου είδους συμπεριφορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ είναι πολύ άδικη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη. Αντί να ζητηθεί η περαιτέρω επιστημονική ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων από την Διεύθυνση του Εργαστηρίου, η Διοίκηση της ΑΕΚ προχώρησε μονομερώς και αυθαίρετα στη στοχοποίηση του Εργαστηρίου μας, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική μας εικόνα και αξιοπιστία του Εργαστηρίου μας.

Έχουμε καλέσει το Υπουργείο Υγείας όπως προβεί σε μια εις βάθος έρευνα όλων των Εργαστηρίων που έχουν εμπλακεί στις επαναλαμβανόμενες αναλύσεις των συγκεκριμένων παικτών.

Επίσης, ζητούμε όπως οι συγκεκριμένοι εξεταστούν για έλεγχο δυο συγκεκριμένων αντισωμάτων 1. Νουκλεοκαψιδιο Φωσφοπρωτεινης και 2. Πρωτεΐνης Ακιδας Υπομοναδας S1 με την τεχνολογία Western Blot τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του θετικού αποτελέσματος της νόσου Covid-19.

Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε το μοναδικό διαπιστευμένο εργαστήριο μοριακών εξετάσεων για τη διενέργεια του Sars – Cov2 στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου με ISO 15189:2012 και ως εκ τούτου τα Πρωτόκολλα που ακολουθούμε για κάθε εξέταση είναι πολύ αυστηρά και συγκεκριμένα, προσφέροντας έτσι την υψηλότερη και εγκυρότερη ποιότητα εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και η Διοίκηση της ΑΕΚ θα αντιληφθεί το σφάλμα στο οποίο προέβη σχετικά με τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξε το Εργαστήριο μας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι το Υπουργείο Υγείας θα κάνει το καθήκον του στο έπακρο και αμερόληπτα.

Το Χημείο Α.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ διατηρεί τα νόμιμα δικαιώματα του».

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ ανέφερε ότι τα δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν και αφορούσαν ποδοσφαιριστές της δεν ισχύουν, «καθώς έγινε λάθος διάγνωση από το Χημείο που διενήργησε τα τεστ εργαστηριακής εξέτασης PCR».
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.