Βγάζει την ΕΦ στους δρόμους η Κυβέρνηση για «προστασία από τις μεταναστευτικές ροές»

Σε…ακραία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η εισροή μεγάλου κύματος μεταναστών και προσφύγων στην Κύπρο, προχωρά η Κυβέρνηση. Το ένα μέτρο αφορά την ασφάλεια στην πρωτεύουσα με την έναρξη περιπολιών από Αστυνομία και ΕΦ, και το άλλο αφορά την μείωση του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων για το άσυλο.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Δήμων, και απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νουρής είπε πως στην Κύπρο βιώνουμε αυτή τη στιγμή ένα προωτόγνωρο κύμα εισδοχής μεταναστών και προσφύγων και συνεπώς η Κυβέρνηση μελετά τρόπους αντιμετώπισης των συγκεκριμένων προβλημάτων. Σημείωσε πως από σήμερα ξεκινά ένα από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και αφορά, όπως ισχυρίστηκε, την εμπέδωση ασφάλειας σε συγκεκριμένες περιοχές με την λειτουργία σε 24ωρη βάση περιπόλων στη Λευκωσία σε δοκιμαστική βάση. Αυτό το μέτρο, είπε, θα επαναξιολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο κ. Νουρής είπε πως σήμερα πραγματοποιήθηκε διυπουργική συνάντηση με το Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια προσπάθεια σύντμησης το χρόνου έκδοσης των αποφάσεων από την Υπηρεσία Ασύλου. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τα Υπουργεία καθώς και νομικής φύσεως θέματα, είπε και τόνισε πως η υπάρχει η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για μείωση των χρόνων έκδοσης αποφάσεων για το άσυλο.

Ο κ. Νουρής είπε πως αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί εισδοχής μεταναστών, ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ίδιο τον κοινωνικό ιστό της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέραν από την σοβαρή οικονομική επιβάρυνση που επιδέχεται η χώρα μας. Χωρίς καμία διάθεση ρατσιστικής προσέγγισης, είπε, γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οι ίδιες, θα πρέπει να συντμήσουμε τους χρόνους έκδοσης των αποφάσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα περίπολα, είπε πως αυτά θα είναι μεικτά Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς ενώ θα υπάρχει και δεύτερη δράση της ΜΜΑΔ με καθαρή προσέγγιση των ζητημάτων της τρομοκρατίας. «Η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση και με αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε», είπε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.