Βγάζει την ουρά του έξω και τα ρίχνει στους λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ για το σχίσιμο σελίδας ο Πρόδρομος

Έλα στο Google News

Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε χθες εξηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε σχέση με την εντολή για σχίσιμο σελίδας από βιβλίο Αγγλικών της Β’ Λυκείου, όμως όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της προεδρίας ρίχνει την ευθύνη στους λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ, καθότι διέταξε έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνέστησε στον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αποτελεσματικότερες διαδικασίες από τις Υπηρεσίες και τους λειτουργούς του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου με τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, «ο υπουργός παρέθεσε το πλήρες ιστορικό για το ατυχές συμβάν, αλλά και τον απαράδεκτο τρόπο της αρχικής αντιμετώπισης, με την οδηγία αφαίρεσης της σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ Λυκείου». Προς διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων, ο Υπουργός Παιδείας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος που προέκυψε, αναφέρεται.

Ο Υπουργός Παιδείας, συνεχίζει η ανακοίνωση της Προεδρίας, «επανέλαβε ότι δεν υιοθετεί ανάλογες μεθόδους, αλλά και πως από τούδε και στο εξής θα ακολουθούνται αυστηρότερες διαδικασίες στον τρόπο αξιολόγησης βιβλίων που χρησιμοποιούνται ως σχολικά εγχειρίδια, στη βάση σύγχρονων αντιλήψεων και όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με ικανοποίηση την ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και συνέστησε αποτελεσματικότερες διαδικασίες από τις Υπηρεσίες και τους λειτουργούς του Υπουργείου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.