«Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας», φωνάζουν οι ξενοδόχοι

Έλα στο Google News

Πράξη οικονομικής αυτοχειρίας χαρακτηρίζουν ουσιαστικά οι ξενοδόχοι την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού Cyprus Flight Pass. Η απόφαση έχει προκαλέσει τριγμούς και αρνητικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στη ρωσική αγορά η οποία είναι το σωσίβιο της τουριστικής βιομηχανίας φέτος με τους συνδέσμους των ξενοδόχων να εμφανίζονται οργισμένοι κατά της κυβέρνησης. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ έκανε λόγο για καταστροφικές επιπτώσεις.

Σε νούμερα, η απόφαση αυτή προκαλεί ήδη μείωση κρατήσεων από τη Ρωσία της τάξης του 20%, όπως δήλωσε ο Δώρος Τάκκας ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει. Με βάση την κυβερνητική απόφαση, με το πέρας της μιας εβδομάδας, οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε μοριακό ή αντιγονικό τεστ, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ειδικά της ρωσικής αγοράς.

«Είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αντικρίστηκε καθόλου καλά από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και περισσότερο από τους Ρώσους. Ουσιαστικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουμε μόνο τουρίστες από τη Ρωσία και μάλιστα μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, όπως η Biblio Globus και η Tui Russia, επικοινώνησαν μαζί μου και ανέφεραν πως με το συγκεκριμένο μέτρο η Κύπρος θα σταματήσει να δέχεται τουρίστες πέραν των επτά ημερών», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, εξηγώντας ότι ενημέρωση από τη Ρωσία λέει ότι οι Ρώσοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία. Όπως μάλιστα εκτίμησε, οι συγκεκριμένοι τουρίστες θα καταλήξουν τελικά στην Αίγυπτο η οποία ανοίγει πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες οι οποίες δεν λήφθηκαν υπόψη, όπως το γεγονός ότι υπάρχουν επαρχίες της Ρωσίας απ’ όπου οι πτήσεις είναι κάθε δέκα μέρες, οι οποίες για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι πολύ συμφέρουσες και αποδοτικές επειδή οι ξενοδόχοι θέλουν τουρίστες με περισσότερες διανυκτερεύσεις. «Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας μού ανέφεραν ότι θα πρέπει να αναμένουμε μια μείωση στις κρατήσεις, που θα ξεπεράσει το 20%», προειδοποίησε ο κ. Τάκκας. Χαρακτηρίζοντας απερίσκεπτη και αψυχολόγητη την ενέργεια του Υπουργικού Συμβουλίου να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο του Υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι δεν προσφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα εκτός από ζημιά. «Είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε για εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση του αισθήματος του κόσμου που δεν έχει εμβολιαστεί και διαμαρτύρονται.

Έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στον τουρισμό, ειδικά τον Αύγουστο, τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, ουσιαστικά βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας», είπε οργισμένος ο επικεφαλής της οργάνωσης των ξενοδόχων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, ζητώντας επαναφορά της ισχύος του πάσου στις 2 εβδομάδες.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.