«Βγάζουν ψεύτες 200 γονείς…» – Χυδαία προσπάθεια κάλυψης του γυμνασιάρχη από το Υπουργείο Παιδείας

Χυδαία προσπάθεια κάλυψης του γυμνασιάρχη στη Λάρνακα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο όχι μόνο δεν κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του διευθυντή, αλλά επιχείρησε να βγει και από πάνω συγκαλώντας μια σύσκεψη με επιλεγμένους Διευθυντές Μέσης Εκπαίδευσης που αποτελούν τον Σύνδεσμο Διευθυντών.

Μετά τη σύσκεψη, η δήλωση του Υπουργού Παιδείας επιβεβαίωσε την πλήρη κάλυψη του υπουργείου προς τον γυμνασιάρχη αλλά και τη ρατσιστική οπτική. Ο Πρόδρομος Προδρόμου άφησε να εννοηθεί ότι ο μαθητής από τη Συρία παραβίασε τους κανονισμούς με σαφές υπονοούμενο ότι οι αλλοδαποί μαθητές δεν σέβονται τους κανονισμούς! Επίσης, υιοθέτησε τον ισχυρισμό ότι ένας γονιός κρατούσε κροτίδα, τον οποίο προέβαλε πρώτος ο αναπληρωτής διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης την περασμένη Τετάρτη στο κρατικό ραδιόφωνο, όταν, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί οποιαδήποτε έρευνα, ισχυρίστηκε ότι ένας από τους γονείς κρατούσε κροτίδα στην τελετή αποφοίτησης! Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μιχάλη Σάββα, ο οποίος ήταν ο πρώτος γονιός που αντέδρασε απέναντι στη ρατσιστική συμπεριφορά του διευθυντή. Ο κ. Σάββα διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του αξιωματούχου του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα προειδοποίησε με αγωγές. «Εγώ ήμουν ο πρώτος που σηκώθηκα και φώναξα “αίσχος, ντροπή αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα”. Δεν έριξα κροτίδα, κρατούσα μια τσάντα στον ώμο με το απολυτήριο και την πλακέτα που δόθηκε στο γιο μου, τα παπούτσια του και μία φανέλα μήπως ιδρώσει. Εμείς νιώθουμε αδικημένοι, δεν γίνεται ένας γυμνασιάρχης να λέει ψέματα και να υιοθετείται η θέση του από τον αναπληρωτή Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης που μετέφερε μόνο τη θέση του διευθυντή. Δεν γίνεται να βγάζουν ψεύτες 200 γονείς. Εγώ αυτό που έγινε δεν θα το αφήσω έτσι. Εάν συνεχίσει να λέει ο γυμνασιάρχης και ο αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης ότι έριξα κροτίδα, θα τους πάρω στα δικαστήρια. Ο Κ. Γιασουμής μετέφερε ό,τι του είπε ο γυμνασιάρχης», ήταν η αποκαλυπτική δήλωση του κ. Σάββα.

Στο μεταξύ, χθες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του μαθητή από τη Συρία με αλλοιωμένο πρόσωπο, οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα ότι το κούρεμα ήταν κομψό και καθόλου απρεπές. Ο μικρός κατήγγειλε εκ νέου ότι η διεύθυνση τήρησε δύο μέτρα και δύο σταθμά επιτρέποντας σε μαθήτριες με μακριά και βαμμένα νύχια να παραλάβουν κανονικά τα απολυτήριά τους, κάτι που δείχνει τις ρατσιστικές προθέσεις.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, κατακεραύνωσε το Υπουργείο Παιδείας και τον διευθυντή: «Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αυταρχική, ετσιθελική και ρατσιστική αντιμετώπιση από τον διευθυντή. Εμείς δεν αποδεχόμαστε τα όποια τετελεσμένα της έρευνας χωρίς να είναι μια έρευνα ολοκληρωμένη με όλους τους μάρτυρες και δεν θα δεχθούμε κανένα αποτέλεσμα έρευνας που δεν θα είναι πλήρως αντικειμενική και αξιόπιστη», ξεκαθάρισε.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.