Ούτε τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τις πρώην κατά τόπους συνεργατικές εταιρείες πρόκειται να γλιτώσουν από τη λαίλαπα των εκποιήσεων.

Στην κοινότητα Φρενάρους επικρατεί μεγάλη αναστάτωση από πληροφορίες ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ θα βγάλει στο σφυρί πίνακες ζωγραφικής του Φρεναρίτη ζωγράφου Λευτέρη Οικονόμου, οι οποίοι ήταν βασικό μέρος της διακόσμησης της πρώην ΣΠΕ Φρενάρους.

Οι πληροφορίες για πρόθεση εκποίησης των έργων τέχνης προκάλεσαν έντονη δυσφορία στην κοινότητα όχι τόσο για την οικονομική αλλά κυρίως για τη συναισθηματική αξία των έργων, τα οποία δόθηκαν στη ΣΠΕ Φρενάρους από τον καλλιτέχνη περίπου στο 25% της αξίας τους. Πρόκειται για πίνακες που αποτυπώνουν την παλιά αγροτική και κοινωνική ζωή του Φρενάρους και δόθηκαν από τον καλλιτέχνη στην τιμή των 6 χιλιάδων λιρών ενώ η πραγματική τους αξία είναι περίπου 25 χιλιάδες λίρες.

Τώρα, τα έργα τέχνης βρίσκονται στην κατοχή της ΚΕΔΙΠΕΣ και φαίνεται ότι προσανατολίζεται να τα βγάλει σε πλειστηριασμό. Η «Χ» ζήτησε τη θέση της ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Οι πίνακες ζωγραφικής του Λευτέρη Οικονόμου θεωρούνται ίσως οι ακριβότεροι σε οικονομική αξία από ολόκληρη τη συλλογή έργων που κοσμούσαν τα οικήματα των τοπικών ΣΠΕ, ωστόσο σημαντικότερη είναι η συναισθηματική αξία.

Είναι έργα που δημιουργήθηκαν από αυτόχθονα καλλιτέχνη και θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικού πλούτου και σπουδαίο αποτύπωμα της ιστορίας της κοινότητας.

Τάσος Περδίος