Βίαιη καταστολή στη Λευκωσία: Το «μαύρο κουτί» του Κέντρου Κρίσεων στη διάθεση των ποινικών ανακριτών

Ηχογραφημένες είναι οι οδηγίες που δίνονταν στους επικεφαλής της εκδήλωσης του περασμένου Σαββάτου, καθώς και η ενημέρωση που παρεχόταν στο Αρχηγείο Αστυνομίας για την κατάσταση, οπόταν και θα δοθούν στους τέσσερις ποινικούς ανακριτές που διορίστηκαν χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στο Κέντρο Κρίσεων λειτουργεί σύστημα που καταγράφει όλες τις συνομιλίες, ως άλλο “μαύρο κουτί”, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες όλες οι ενέργειες σε σχέση με την εκδήλωση στη Λευκωσία.

Επίσης η Αστυνομία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες καταστημάτων της περιοχής και αναρτήσεις στο διαδίκτυο καθώς και από δικό της βίντεο, ώστε να τα παραδώσει στους ποινικούς ανακριτές, που θα εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης υπέρμετρης βίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας προχώρησε στον διορισμό τεσσάρων δικηγόρων ως ποινικών ανακριτών (διαβάστε ΕΔΩ).

Στο μεταξύ, νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (διαβάστε ΕΔΩ), ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι και στη Λεμεσό προετοιμάζονται για παρόμοια εκδήλωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.