Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 39 αγνοούνται στο Βιετνάμ, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν από τη Δευτέρα το βόρειο και το κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις της υπηρεσίας πρόληψης καταστροφών. 

Το Βιετνάμ είναι επιρρεπές σε καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες λόγω της μακράς ακτογραμμής του. Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας τυφώνας προκάλεσε χάος στις κεντρικές επαρχίες της χώρας.

Οι πλημμύρες που έπληξαν το Βιετνάμ αυτή την εβδομάδα, είναι από τις χειρότερες που έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Nguyen Xuan Cuong.

Δεκαεννέα άτομα από τέσσερα γειτονικά νοικοκυριά στο Χόα Μπιν θάφτηκαν ζωντανά το πρωί της Πέμπτης μετά από κατολίσθηση. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα μόλις εννέα εξ αυτών, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας καταστροφών.

Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις αυτής της εβδομάδας έχουν συνολικά καταρρεύσει περίπου 317 σπίτια, ενώ πάνω από 34.000 άλλα έχουν βυθιστεί ή έχουν υποστεί ζημιές. 

Επίσης, περισσότερα από 54.300 στρέμματα ρυζιού έχουν πληγεί και περίπου 180.000 ζώα έχουν πεθάνει ή έχουν εκτοπιστεί από τη στέγη τους. 

Οι πλημμύρες επηρέασαν επίσης επτά από τις 77 επαρχίες της Ταϊλάνδης, τη γείτονα χώρα του Βιετνάμ. Περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικής γης της δυτικής Ταϊλάνδης έχουν πληγεί.