Βίντεο Al Jazeera: Εντοπίστηκε στην επ. Αμμοχώστου το πρόσωπο «κλειδί»


Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου εντοπίστηκε από τις Αρχές ο Βρετανός κτηματομεσίτης που εμφανίζεται στο βίντεο του Al Jazeera για τα χρυσά διαβατήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Βρετανός πρώην αστυνομικός θεωρείται πρόσωπο – κλειδί για την υπόθεση που διερευνάται από ομάδα ανακριτών του ΤΑΕ Αστυνομίας, αφού φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ο ίδιος παρουσιάζεται στο βίντεο να μιλά για τον τρόπο που προωθούσε τις υποθέσεις του αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι παρενέβαιναν. Μετά τη λήψη της κατάθεσης από τον Βρετανό, η ανακριτική ομάδα υπό τον βοηθό αρχηγό Επιχειρήσεων Δημήτρη Δημητρίου, είχαν συνάντηση με τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για ενημέρωση και λήψη οδηγιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για τα επόμενα βήματα ώστε η έρευνα να προχωρήσει τάχιστα.

Στο μεταξύ, η ανακριτική ομάδα ενισχύθηκε με άλλους πέντε ανακριτές, ενώ πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι έχουν σταλεί επιστολές στον Al Jazeera, με τις οποίες καλούνται οι δύο δημοσιογράφοι του να έρθουν στην Κύπρο για να δώσουν κατάθεση σε σχέση με τα όσα κατέγραψαν με τις κρυφές κάμερες στις συνομιλίες που είχαν με τους Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζη. Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσουν την ανακριτική ομάδα, αν απαιτηθεί, και εμπειρογνώμονες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News