Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή των εκρήξεων στα κατεχόμεναΜεγάλη αναστάτωση προκάλεσε τα χαράματα στα κατεχόμενα πυρκαγιά σε στρατόπεδο στην Κερύνεια που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη πυρομαχικών και άλλων εύφλεκτων υλικών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο-Φωτογραφίες: Τραυματίες από μεγάλη έκρηξη σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα

Οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν μέχρι τη Λευκωσία.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους των εκρήξεων είναι τα παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκαν από συνεργείο του σταθμού BRT Haber.

Η δημοσιογράφος φαίνεται να λαμβάνει συνέντευξη από αυτόπτη μάρτυρα όταν ξαφνικά σημειώνεται μεγάλη έκρηξη στο βάθος και αναζητούν καταφύγιο πίσω από το βαν του σταθμού.

Όπως μετέδωσε ο συνεργάτης του Άστρα για τουρκικά θέματα Δημήτρης Αγάδης, οι διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε περιοχή κοντά στο Ξενοδοχείο “Ακαπούλκο” σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν από πυρκαγιάς.

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη τραυματιών αλλά δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν νεκροί.

Οι εκρήξεις συνεχίζονταν μέχρι το πρωί και στην περιοχή μετέβησαν ο Τ/κ ηγέτης Μ. Ακιντζί ο “πρωθυπουργός” Τατάρ και ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι. Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι εκκενώθηκε ένα χωριό και διακόπηκε προληπτικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι Τ/κ παράγοντες δήλωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι αν κριθεί αναγκαίο θα ζητηθεί βοήθεια από την Τουρκία.