Βίντεο: Παρέμβαση της ΕΔΟΝ στο χώρο που η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μουσείο του Γρίβα

Παρέμβαση πραγματοποίησε η ΕΔΟΝ στο χώρο που προορίζεται να δημιουργηθεί μουσείο του ολετήρα της Κύπρου, Γεώργιου Γρίβα.
Στο βίντεο που ανήρτησε η ΕΔΟΝ στο facebook, συνοδέυεται με to μικρό κείμενο:
«Δεν χρειάζονται μνημεία αλλά ούτε και Μουσεία για να μας θυμίζουν το Γρίβα. Μας τον θυμίζουν καθημερινά ο Πενταδάκτυλος, τα οδοφράγματα, οι πρόσφυγες, οι παθόντες της κυπριακής τραγωδίας αλλά και τα μνημόσυνα εκείνων που ο Γρίβας και οι συνοδοιπόροι του δολοφονούσαν».

Υπενθυμίζεται πως με τη θετική ψήφο ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΣΥ και ανοχή της ΔΗΠΑ, στις 30 Οκτωβρίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονοµικών, δόθηκε το πράσινο φως για την αποδέσµευση κονδυλίου για τη δηµιουργία µουσείου για τον Γρίβα στη Χλώρακα. Τοποθέτηση που έρχεται σε αντίθεση µε τη διαγραφή του ίδιου κονδυλίου, κατά την ψήφιση του Προϋπολογισµού για το 2022 (∆εκέµβρης 2021), από τα κόµµατα ΑΚΕΛ, ∆ΗΚΟ, Ε∆ΕΚ, Οικολόγοι, ∆ΗΠΑ.

Τι µεσολάβησε από τον Ιούνιο που τα κολπάκια της κυβέρνησης δεν πέρασαν;

Τον Ιούνιο του 2022, κατά την ψήφιση του συµπληρωµατικού προϋπολογισµού, η κυβέρνηση επιχείρησε να ξεγελάσει τη Βουλή. Το κονδύλι µε τίτλο «Αγορά της ιστορικής οικίας Αζίνα στη Χλώρακα και µετατροπή της σε Μουσείο Γρίβα» εξαφανίστηκε και στη θέση του εµφανίστηκε η αναφορά «…για εξόφληση της αγοράς ιστορικής οικίας στη Χλώρακα για τη δηµιουργία µικρού µουσείου προσφοράς της Χλώρακας στους Αγώνες της Κύπρου».

Το ΑΚΕΛ εντόπισε την αλλαγή και κατέθεσε τροπολογία, µε την οποία απορριπτόταν για ακόµα µια φορά το σχετικό κονδύλι. Μαζί µε το ΑΚΕΛ ψήφισαν το ∆ΗΚΟ, η Ε∆ΕΚ, οι Οικολόγοι και η ∆ΗΠΑ και το κονδύλι τελικά σταυρώθηκε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.