Βίντεο: Συνεχίζει τα «ωραία» ο κοινοτάρχης της Αργάκας

Ακόμη ένα σκηνικό με τον κοινοτάρχη Αργάκας σημειώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες στην παραλία των χελωνών.

Ο κ. Σπύρος Πελοπίδας μαζί με την «κομπανία» του, παρεμπόδισαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τους εμπειρογνώμονες που υλοποιούν το πρόγραμμα για τις θαλάσσιες χελώνες..

Όπως σημειώνει ο «Φιλελεύθερος» οι παράγοντες της περιοχής, ζήτησαν από τους εμπειρογνώμονες, καθώς και από μέλη του προγράμματος να μην τοποθετούν στις φωλιές των χελώνων τα ειδικά κλουβιά από αλουμίνιο που προστατεύουν τα αβγά από τις αλεπούδες.

Οι εμπειρογνώμονες τοποθέτησαν μικρό αριθμό φωλιών και αποχώρησαν για να μη δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση.

Στη συνέχεια ξένοι εμπειρογνώμονες προέβησαν σε νέες καταγγελίες κατά του κοινοτάρχη Αργάκας, ενώ όπως σημειώνεται στο κείμενο, παράπονα έχουν και με τη στάση των αστυνομικών που ζητούσαν να τους δώσουν τα δικά τους στοιχεία προκειμένου να τα παραδώσουν στον κοινοτάρχη για να προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον τους σε σχέση με τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Σύμφωνα με μια από τις μαρτυρίες, τέσσερις ντόπιοι περικύκλωσαν έναν από τους διεθνείς εμπειρογνώμονες και ζητούσαν να τους παραδώσει το τηλέφωνό του και να διαγράψει τις φωτογραφίες. Παράλληλα, στη σκηνή προσέτρεξε αστυνομικός, ο οποίος είχε κληθεί από τον κοινοτάρχη Αργάκας, και ζητούσε να εντοπίσει ξένο εμπειρογνώμονα και να του δώσει το όνομά του προκειμένου να το αναφέρει στον κοινοτάρχη.

 

Διαβάστε επίσης:

Διεθνώς ρεζίλι για τα έκτροπα με τις χελώνες στην Αργάκα

«Χάνι του Πάντζιαρου» στην παραλία της Αργάκας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy