Βιομηχανική Γερίου- Ιδαλίου: Αναγκαία η λήψη μέτρων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


 

Την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες από τις βιομηχανικές μονάδες στη Βιομηχανική Περιοχή  Γερίου και Ιδαλίου συζήτησαν για μια ακόμα φορά οι δήμαρχοι Γερίου και Ιδαλίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου και Λεόντιος Καλλένος, σε συνάντηση που είχαν χθες με τον διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος. Σημειώθηκε η επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων κι ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Τμήματος.

Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν τη δυσφορία κι αγανάκτησή τους γιατί ενώ προειδοποιούν κάποιους βιομήχανους για την τεράστια συσσώρευση υλικών τους σε ανοιχτούς χώρους μένουν άπραγοι, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών, ιδιαίτερα με τις ψηλές θερμοκρασίες.

Οι δύο δήμαρχοι υπέδειξαν επίσης περιοχές με στοίβες από ελαστικά και περισυλλογή καταστρεμμένων αυτοκινήτων χωρίς να παίρνονται μέτρα σε περίπτωση πυρκαγιάς. «Η επιβολή εξώδικων προστίμων ή και η παραπομπή τους ενώπιον των δικαστηρίων εκ μέρους όλων είναι επιτακτική αφού οι συγκεκριμένοι δεν συμμορφώνονται με τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημάρχοι.

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου τόνισαν την αποφασιστικότητα του Τμήματος Περιβάλλοντος και διαβεβαίωσαν ότι θα παρθούν μέτρα το συντομότερο για αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.