Γέρι: Τι προκάλεσε την πυρκαγιά – Μέχρι τη Λάρνακα το τοξικό νέφος

Δύσκολη ημέρα είχαν Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πολιτική Άμυνα και κάτοικοι στην περιοχή πέριξ της βιομηχανίκης περιοχής Γερίου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά η οποία έχει ασφαλιστεί περιμετρικά το απόγευμα, έχει επηρεάσει και την ατμόσφαιρα, με τους πολίτες να παρέμειναν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Όπως δήλωσε το το απόγευμα στον Άστρα και στην εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς», η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου, οι κάτοικοι καλούνταν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μέχρι το βράδυ.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η πυρκαγιά δεν έχει επηρεάσει διπλανές επιχειρήσεις και δεν έχει επεκταθεί, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή μέλη της Πολιτικής Άμυνας βρέθηκαν στον χώρο της πυρκαγιάς και παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Πάντως σύμφωνα με τον Άλφα Κύπρου, το τοξικό νέφος έφτασε μέχρι την Λάρνακα, ενώ αναφέρεται επίσης πως το απόγευμα ο άνεμος έστρεψε το τοξικό νέφος στη νεκρή ζώνη και σε περιοχές των κατεχομένων.

Έτσι φαίνεται να άρχισε η πυρκαγιά στο Γέρι

Για την πιθανή αιτία της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Γερίου, αναφέρεται σε νέα ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Διαβάστε επίσης: 

Έχει ασφαλιστεί περιμετρικά η πυρκαγιά στη βιομηχανική Γερίου-Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για την πλήρη κατάσβεση της

Πυρκαγιά στη Βιομηχανική Γερίου: «Οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μέχρι το βράδυ»

«Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, φαίνεται ότι κατά τις εργασίες που διεξάγονταν στο εργοστάσιο με μετακίνηση παλιών οχημάτων και ανακυκλώσιμων υλικών με ειδικό μηχάνημα, υπήρξε παραγωγή σπινθηρισμού και ανάφλεξη υγρής εύφλεκτης ύλης, η οποία βρισκόταν σε παλιό ντεπόζιτο καυσίμων», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.