Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου – Χρηματοδότηση μετά τις μελέτες για οδική σύνδεση

Οδική σύνδεση/πρόσβαση τεμαχίου για την επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής Τσερίου

 

Αίτημα για οδική σύνδεση/ πρόσβαση τεμαχίου που προορίζεται για την επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής κατέθεσε ο Δήμος Τσερίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Για το αίτημά του ο Δήμος Τσερίου ζήτησε και κρατική χρηματοδότηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, αναφορικά με το αν και πότε θα υλοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Τσερίου για χρηματοδότηση, έτσι ώστε να συνδεθεί οδικά και να αποκτήσει πρόσβαση σε δημόσιο δρόμο τεμάχιο που προορίζεται για την επέκταση της Βιομηχανικής Ζώνης, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ανέφερε ότι το αίτημα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Τσερίου και του Υπουργείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως το Δημαρχείο προβεί σε προκήρυξη διαγωνισμού για εξεύρεση μελετητή για εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων και εκτίμησης κόστους του έργου (πρόσβαση και εσωτερικό οδικό δίκτυο).

Σημείωσε επιπρόσθετα ότι ο Δήμος ανέλαβε να ενημερώσει γραπτώς το ΥΕΕΒ για την πιο πάνω πρόθεσή του, έτσι ώστε να ζητηθεί από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας εκτίμηση κόστους αποζημιώσεων απαλλοτριώσεως ιδιωτικής ακίνητης ιδιοκτησίας που καταλαμβάνει το προτεινόμενο οδικό δίκτυο, καθώς και σχετικά σχέδια και πίνακες για την απαλλοτρίωση.

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρόνο υποβολής των προαναφερόμενων στοιχείων που θα καταστήσουν το έργο ώριμο για συμπερίληψη στους προϋπολογισμούς του ΥΕΕΒ.

Σε δηλώσεις του στη «Χαραυγή» ο δήμαρχος Τσερίου, Σταύρος Μιχαήλ, ανέφερε ότι η προκήρυξη διαγωνισμού για εξεύρεση μελετητή για εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων και εκτίμησης κόστους του έργου (πρόσβαση και εσωτερικό οδικό δίκτυο) δεν προχώρησε μέχρι σήμερα. Σημείωσε ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος Τσερίου θα απευθυνθεί και στο Κτηματολόγιο για διευθέτηση των αποζημιώσεων που θα προκύψουν από τον οδικό σχεδιασμό.

Όπως εξήγησε, η Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου είναι βαριάς βιομηχανίας και μέχρι πρότινος δεν επιτρέπονταν οι εγκαταστάσεις ελαφριάς βιομηχανίας, όμως αυτό κατέστη δυνατό με την επέκταση της Ζώνης. Ως εκ τούτου προέκυψε η ανάγκη για δημιουργία του αναγκαίου οδικού δικτύου που αφορά το σύνολο των τεμαχίων που εντάσσονται σε αυτή την επέκταση.

Άννα Μισιαούλη