Βλέπει γονείς ο Χαμπιαούρης για δημιουργία κοινού μετώπου

Εξετάζουν τρόπους αντιδράσεις στις απεργίες των εκπαιδευτικών

Έλα στο Google News

Όλα τα μέτρα, μη εξαιρουμένου του ενδεχόμενου να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μη χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών εξετάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης, συναντάται στις 8 και 30 το πρωί με τους οργανωμένους γονείς με στόχο να εξετάσουν την κατάσταση όπως δημιουργήθηκε μετά την εξαγγελία των εκπαιδευτικών για τη λήψη απεργιακών μέτρων από την ερχόμενη βδομάδα.

Σε δηλώσεις του χθες βράδυ στη Λεμεσό ο κύριος Χαμπιαούρης, ανέφερε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Εξέφρασε τη λύπη που για την κατάσταση και τόνισε ότι «οι πόρτες του διαλόγου για έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι ανοικτές από πλευράς της Κυβέρνησης” και ότι η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου παραμένει στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για τα αντίμετρα της Κυβέρνησης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ανταλλάχθηκαν κάποιες σκέψεις.

Με βάση τις δυνατότητες, αρμοδιότητες αλλά και με βάση τα συμφέροντα των παιδιών θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι γονείς στα απεργιακά μέτρα των εκπαιδευτικών, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Κυριάκος Νικηφόρου.

Στόχος ανέφερε είναι να αποτραπεί η λήψη των απεργιακών μέτρων και η εκτόνωση της κατάστασης.

Πρέπει, επανέλαβε, όλοι οι φορείς, υπουργείο παιδείας, εκπαιδευτικές οργανώσεις αλλά και γονείς να καθίσουν μαζί για να βρουν λύσεις για λειτουργήσουν τα σχολεία και να αποφευχθούν την Τρίτη τα απεργιακά μέτρα.

Τόνισε ότι οι γονείς δεν πρόκειται να υπερβούν τις αρμοδιότητες τους σε καμία περίπτωση και ότι σέβονται το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να απεργήσουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.