Δεν βλέπει καθυστέρηση ο ΟΚΥπΥ για την καρκινοπαθή που περίμενε ώρες στο ΤΑΕΠ Πάφου

Ουδέν σχόλιο από τον ΟΚΥΠΥ για τις πολλές ώρες που ανέμενε στο ΤΑΕΠ Πάφου χθες, γυναίκα καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο.

Ο ΌΚΥπΥ εξέδωσε επίσης με τεράστια καθυστέρηση απάντηση στο θέμα που αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΆΣΤΡΑ στην Πάφο, Κώστας Νάνος χωρίς να αναφέρει ούτε μισή λέξη για την πολύωρα αναμονή της γυναίκας που ταλαιπωρείται από καρκίνο δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα:

Αναφορικά με το περιστατικό καρκινοπαθούς ασθενούς η οποία μετέβη στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας λέει πως παρά το γεγονός ότι η η εν λόγω ασθενής παρακολουθείται από ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της.

Εκεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, η επί καθήκοντι ιατρός, κατόπιν πολλών και επίμονων προσπαθειών, επικοινώνησε με το ιδιωτικό νοσηλευτήριο και της επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν να δεχτούν την ασθενή λόγω μη διαθεσιμότητας κλινών.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ισχυρίζεται πως στο ΤΑΕΠ, έλαβε όλη την πρέπουσα επείγουσα ιατρική φροντίδα και ενεργοποιήθηκαν όλα τα αναγκαία ιατρικά πρωτόκολλα, προκειμένου να γίνει σωστή αξιολόγηση της ασθενούς, αφού δεν παρακολουθείτο από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αφού εξετάστηκε από ειδικό ιατρό, ο οποίος κλήθηκε στο Τ.Α.Ε.Π, και παρόλο που ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες για να νοσηλευθεί τέτοιο περιστατικό, έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και εξασφαλίσθηκε κλίνη, προκειμένου να εισαχθεί η ασθενής για νοσηλεία, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στην πολύωρη αναμονή της μέχρι να αποφασίσουν αν την δεχτούν.

Βασική αρχή του ΟΚΥπΥ είναι η παροχή της αναγκαίας φροντίδας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και στη βάση αυτή έγινε ό,τι ήταν αναγκαίο και δυνατόν υπό τις περιστάσεις, προκειμένου η καρκινοπαθής ασθενής να τύχει της καλύτερης δυνατής περίθαλψης, λαμβανομένης υπόψη και της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy