Βλέπει κινητικότητα με ΜΟΕ μέσα στο καλοκαίρι ο Κασουλίδης

Ενώ η Τουρκία προχωρεί σε νέα πρόκληση στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, η κυβέρνηση Αναστασιάδη εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει την αδυναμία της να αντιδράσει και ως διέξοδο από τη στασιμότητα, αλλά και την υλοποίηση νέων τετελεσμένων από την τουρκική πλευρά, προτείνει την υιοθέτηση σοβαρών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σε συνέντευξή του στον χθεσινό «Πολίτη» ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ευελπιστεί ότι ως το καλοκαίρι θα υπάρξει κινητικότητα με τα ΜΟΕ, σημειώνοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν μπορεί να απορριφθεί έτσι εύκολα γιατί χάνουν και οι Τ/κ μια σημαντική ευκαιρία για δική τους πρόοδο και ευημερία.

Σήμερα ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γ.Γ. και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, με τον οποίο θα συζητήσει τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από την τουρκική πλευρά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου, σε χαιρετισμό που διάβασε στη χθεσινή πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Μνήμες Κατεχόμενης Γης, οδοιπορικό στη Μεσαορία και την Καρπασία», που διοργάνωσε η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Λάρνακα, δήλωσε ότι «προβάλλουμε την ανάγκη υιοθέτησης τολμηρών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που μεταξύ άλλων προνοούν ως το πλέον βασικό την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που η διεθνής κοινότητα χαιρέτισε ένθερμα, αλλά και η Τουρκία και η ηγεσία του παράνομου καθεστώτος απέρριψαν ασυζητητί, εμμένοντας στην απαράδεκτη θέση για λύση δύο κρατών».

Ο κ. Κασουλίδης διαβλέπει κινητικότητα για τα ΜΟΕ μέσα στο καλοκαίρι, ενώ όπως είναι μέχρι στιγμής διαμορφωμένα τα πράγματα, αλλά και λόγω των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου, όλοι γνωρίζουν πως δύσκολα θα υπάρξει κινητικότητα. Τόσο λόγω εκλογών, όσο και από τη μη μετακίνηση της άλλης πλευράς από τη λύση δύο κρατών, μια πολιτική που εγκαινίασε μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.