Βλέπει Προεδρικό πίσω από την αποχώρηση των «5» το ΔΗΚΟ

Κατηγορίες από το ΔΗΚΟ στους πέντε «αποστάτες» - Πως απαντούν Μουσσιούττας και Βότσης μέσα από τον Άστρα

Την αιχμή ότι η αποχώρηση των 5 στελεχών του ΔΗΚΟ σχετίζεται με το προεδρικό άφησε από τα μικρόφωνα του Άστρα το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Χρύσης Παντελίδης.

Διαβάστε επίσης: 

Δεν αποσύρουν τη στήριξη τους στον Κόρτα οι «Αποστάτες» του ΔΗΚΟ

Φουρτούνες… στο ΔΗΚΟ από τις παραιτήσεις

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όποιος έχει αμφισβητήσει ή υπονομεύσει το Δημοκρατικό Κόμμα και το Νικόλα Παπαδόπουλο έχει πάρει κάποιο διορισμό.

Ο Χρύσης Παντελίδης χαρακτήρισε ως προσχήματα αποστατών τα όσα καταλογίζουν στην ηγεσία του κόμματος τα στελέχη που ανακοίνωσαν χθες την αποχώρηση τους από το ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι την απάντηση θα την πάρουν από τον κόσμο του ΔΗΚΟ.
Απέρριψε τα περί αντιδημοκρατικών συμπεριφορών στο κόμμα, επισημαίνοντας ότι η αναφορά Μουσιούττα ότι επέβαλαν την άποψη τους για το ΓΕΣΥ στην ηγεσία του κόμματος, αποδεικνύει ότι λειτουργούσαν τα όργανα και η Δημοκρατία και ότι η άποψη τους εισακουόταν.

Σε ότι αφορά το κυπριακό και τη συμμαχία με αντιομοσπονδιακούς ο Χρύσης Παντελίδης είπε πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται το ΔΗΚΟ ως αντιομοσπονδιακό και την ίδια ώρα να δηλώνουν οι αποχωρήσαντες ότι το κόμμα επιδιώκει συνεργασία με το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Παντελίδης διέψευσε ότι στην ατζέντα της ψεσινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου υπήρχε θέμα διαγραφής των συγκεκριμένων στελεχών.

Βότσης: Η ηγεσία του κόμματος ότι έχει εγκαταλείψει τη γραμμή του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου

Η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα έχει θέση για όλους όσοι συμφωνούν με τις απόψεις της, ανεξαρτήτως κομμάτων, ανέφερε στον Άστρα ο τέως βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, επιβεβαιώνοντας ότι γίνονται επαφές με πολλούς. Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του Φιλελεύθερου ότι μίλησαν και με τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους, είπε ότι μιλούν με πολλούς στη Βουλή.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, και ο ίδιος θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα μέχρι τη λήξη της θητείας του. Επιπλέον είπε ότι η πλατφόρμα δεν θα έχει αρχηγό και το τι θα κάνει στις βουλευτικές εκλογές θα αποφασιστεί συλλογικά από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ερωτηθείς κατά πόσον κλήθηκαν στην ψεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, ο κ. Βότσης είπε ότι το δικό τους θέμα δεν ήταν στην ατζέντα.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΔΗΚΟ για αποστασία ο κ. Βότσης είπε ότι η μικρή ηγεσία του ΔΗΚΟ γνωρίζει πολύ καλά τι είναι αποστασία, υπονοώντας ότι ακόμα και σήμερα στα έδρανα του κόμματος βρίσκεται βουλευτής ο οποίος προήλθε από αποστασία.

Κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι έχει εγκαταλείψει τη γραμμή του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου στο κυπριακό που ήταν ΔΔΟ.

Επισήμανε ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν ανέφερε τη μορφή της λύσης στην περίφημη νέα στρατηγική, συνεργάζεται με άτομα και ομάδες που τάσσονται εναντίον της ΔΔΟ, ενώ στην επετειακή εκδήλωση για τις μαύρες επετείους, ούτε καν ψέλλισε τη λέξη ΔΔΟ, όπως είπε.

Μουσιούττας: Έπαιρνε αποφάσεις μόνη της η «ηγετική ομάδα»

Εδώ και κάποια χρόνια με συνεχείς παραινέσεις προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τη μικρή ηγετική ομάδα του επισήμαναν τα προβλήματα του ΔΗΚΟ και του κόσμου του κόμματος αλλά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση, δήλωσε στον Άστρα ο αποχωρήσαντας βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας.

Παράλληλα είπε ότι δεν είχε υπόψη του τις πληροφορίες που φέρουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να τους καλούσε στη ψεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η μικρή ηγετική ομάδα του κόμματος έπαιρνε μόνη της αποφάσεις και τις εφάρμοζε χωρίς να λογαριάζει κανένα. Κληθείς να αναφέρει κάποια παραδείγματα είπε ότι η ηγετική ομάδα παλινδρομούσε στο θέμα του ΓΕΣΥ για τον τύπο που θα υιοθετείτο. Ήταν τότε, ανέφερε, που βγήκαν δημόσια τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Προκοπίου για να αλλάξουν τα δεδομένα. Αντίθετη ήταν η ηγεσία του κόμματος και σε εργασιακά θέματα, πρόσθεσε ο κ. Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι και πάλι τα πράγματα άλλαξαν με τις προσωπικές τους παρεμβάσεις.

Όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητας του Κώστα Κόρτα στην Αγλαντζιά, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητα του και γνωστοποίησε ότι πριν από μερικές μέρες ήταν μαζί του σε εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα.

Χαρακτήρισε επίσης αστείο τον ισχυρισμό ότι η πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν θα προσδεθεί στη ΔΗΠΑ του Μάριου Καρογιάν. Γνωστοποίησε επίσης ότι στις αρχές Ιουλίου είχε πει στον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν θα ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με την πλατφόρμα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.