Βοήθεια και στα αδέσποτα από τον Δήμο Λεμεσού

Παροχή τροφής και νερού στους γάτους της πόλης

 

Οι επιπτώσεις από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται τον τελευταίο σχεδόν μήνα, όπως αποδείχθηκε δεν αφορούν και δεν έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα μόνο των πολιτών αλλά και των αδέσποτων ζώων και ιδιαίτερα των γάτων που μπορεί να μην κινδυνεύουν από την ασθένεια, όμως απειλούνται σοβαρά λόγω έλλειψης τροφής και νερού.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για συντήρηση στο μέτρο του δυνατού των εκατοντάδων αδέσποτων γάτων του κέντρου της πόλης που μέχρι τώρα εξασφάλιζαν τροφή και νερό από καταστηματάρχες και εργαζόμενους αλλά με την αναστολή των εργασιών των χώρων εστίασης και γενικότερα των καταστημάτων, τα ζώα αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασιτίας.

Επισημαίνοντας, με σχετική ανακοίνωση, ότι είναι σημαντικό αυτές τις δύσκολες μέρες με την έλλειψη της ανθρώπινης παρουσίας κυρίως στο κέντρο της πόλης, να υπάρξει η συνεργασία όλων στη φροντίδα των αδέσποτων ζωών, ο δήμος άρχισε μέσω των υπηρεσιών του και έχοντας τη συνεργασία οργανωμένων φορέων και γενικότερα φιλόζωων πολιτών, να βοηθά στην επιβίωση των αδέσποτων γάτων. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση δοχείων σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης τα οποία εφοδιάζονται καθημερινά με τροφή και νερό. Οι ίδιοι συντελεστές έχουν αναλάβει και την ευθύνη της καθαριότητας στους χώρους τροφοδοσία και συγκέντρωσης των γάτων.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.