Βόλεϊ: Δεν λήφθηκε απόφαση για τον όμιλο της ΚύπρουΔεν βγήκε… άσπρος καπνός από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την τύχη του 4ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ 2021. Σημειώνουμε ότι στον όμιλο συμμετέχουν η Κύπρος, η Ισπανία, η Λετονία και η Μολδαβία, χώρες που εκπροσωπήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη η οποία δεν κατέληξε σε οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Η πρόθεση των Ομοσπονδιών για διεξαγωγή των αγώνων του ομίλου περί τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου εξετάζεται, όμως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV) επιθυμεί όπως τα παιχνίδια διεξαχθούν επί ίσοις όροις. Ως εκ τούτου λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους και κυρίως τα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού που επικρατούν σε κάθε χώρα. Στην προκειμένη περίπτωση η Ισπανία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σύγκριση με τις άλλες τρεις χώρες όσον αφορά στον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠΕ στην τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων του ομίλου, όμως παραμένουν στο τραπέζι κάποιες εισηγήσεις που κατατέθηκαν στην πρώτη τηλεδιάσκεψη για το θέμα.

Οι τέσσερις Ομοσπονδίες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη ομάδα, καθώς θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη με την CEV.