Βολέματα κατόπιν βούλησης Αβέρωφ – Αρχιεπισκόπου

Για δύο θέσεις επιτηρητών στα δημόσια έργα στην Πάφο

Έντονο παρασκήνιο για δύο προαγωγές επιτηρητών κατασκευαστικών έργων (κλίμακα Ε8-9) στα Δημόσια Έργα, το οποίο κράτησε τρεις μήνες, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ικανοποιώντας τα θελήματα του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Χαραυγής», οι προφορικές συνεντεύξεις για την πλήρωση των δύο κενών θέσεων προαγωγών έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά λόγω των έντονων διαφωνιών του Επαρχιακού Μηχανικού, δεν είχαν ανακοινωθεί.

Με βάση τις πληροφορίες μας, ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος είχε προτείνει άλλα δύο άτομα, τα οποία αξιολόγησε ότι είχαν προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων. Ωστόσο, κατόπιν παρεμβάσεων από την Πινδάρου και την Αρχιεπισκοπή, προήχθησαν άλλα δύο άτομα.

Το ένα άτομο που προήχθη, πρόκειται για συγχωριανή του κ. Αβέρωφ, της οποίας ο σύζυγός της εργοδοτείται στον ΔΗΣΥ.

Σημειώνεται ότι εκτελεί γραφειακά καθήκοντα, ενώ η θέση απαιτεί άτομο που να διεξάγει εξωτερικές επιτόπιες επιθεωρήσεις.

Ο δεύτερος που έχει προαχθεί και φαίνεται να υπήρξε παρέμβαση από πλευράς του Αρχιεπισκόπου, είναι αποσπασμένος σε άλλο τμήμα (στο Ταχυδρομείο), ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει αρνητικά την υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, προτεραιότητα για την πλήρωση της θέσης του Επιτηρητή Κατασκευαστικών Έργων έχουν εργάτες οι οποίοι εργάζονται στα κατασκευαστικά έργα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στο προσωπικό και σε άλλους υποψηφίους που πληρούσαν τα κριτήρια. Οι παρεμβάσεις ήταν τόσο ισχυρές που δεν εισακούστηκε καν η άποψη του Επαρχιακού Μηχανικού που είναι ο προϊστάμενός τους και ο οποίος είχε προτείνει άλλα δύο άτομα. Φαίνεται πως οι “εκλεκτοί” του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Αρχιεπίσκοπου έπρεπε πάση θυσία να προαχθούν.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.