Βολές ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης για ΑΤΑ – «Δεν τήρησαν ουδετερότητα, πήραν θέση υπέρ των εργοδοτών»

Η κυβέρνηση δεν τήρησε ουδετερότητα στο θέμα της ΑΤΑ αλλά πήρε θέση υπέρ των εργοδοτών δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς.

Διερωτήθηκε πως μπορεί ένας Υπουργός ή μια κυβέρνηση να δηλώνουν ήσυχοι με τη συνείδησή τους όταν δεν αποκαθίσταται ο βασικός μηχανισμός προστασίας του εισοδήματος των νοικοκυριών και των εργαζομένων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Αντρέας Καυκαλιάς επεσήμανε ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνεται η συζήτηση για αποκατάσταση και επέκταση της ΑΤΑ, είναι οι σκληρότερες συνθήκες που καταγράφονται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Όπως εξήγησε η Κύπρος σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν για το 2022 κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων ανάμεσα στα κράτη μέλη, που έχουν υποστεί μείωση απολαβών στην ΕΕ.

Τόνισε ότι σύμφωνα με τα κοινοτικά στοιχεία του 2022 ο ρυθμός αύξησης του κατά κεφαλήν πραγματικού ακαθάριστου εισοδήματος των νοικοκυριών στην Κύπρο ήταν μεταξύ βραδύτερων στην ΕΕ κι επιβαρύνθηκε περεταίρω.

Εδώ και μια δεκαετία οι εργαζόμενοι έχασαν ή τους έκλεψαν όπως είπε, εισοδήματα 7μισι δις που παραχωρήθηκαν ως κέρδη στο κεφάλαιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy