Βολές Αντιπολίτευσης στη Βουλή για τους συμβούλους του ΠτΔ που έγιναν αορίστου χρόνου

Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και την σκληρή κριτική της Ελεγκτικής Υπηρεσίας εισέπραξε σήμερα η Κυβέρνηση ως προς τη μετατροπή των τεσσάρων συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε έκτακτους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Η ίδια η προεδρία επέμεινε σήμερα κατά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου ότι οι τέσσερις Σύμβουλοι δεν έλαβαν πολιτικό διορισμό αλλά διατελούσαν διεκπεραιωτικά καθήκοντα.

Κατά τον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, αν δεν λάμβαναν το καθεστώς αορίστου χρόνου, τότε θα μπορούσαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και σε περίπτωση απόλυσης θα υπάρξει διάκριση σε βάρος των οκτώ χιλιάδων αορίστου χρόνου, οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο.

Ο Εκπρόσωπος του γενικού Ελεγκτή Μάριος Πετρίδης επεσήμανε, με το πέρας της συζήτησης, ότι υπάρχει κίνδυνος και ρίσκο η πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ως προς την αλλαγή του καθεστώτος εργοδοσίας των τεσσάρων Συμβούλων, να αποτελέσει κακό προηγούμενο, κι ως εκ τούτου επόμενες κυβερνήσεις ή και Βουλή με τους Κοινοβουλευτικούς Συνεργάτες με μια διοικητική πράξη να μετατρέψουν υπαλλήλους σε αορίστου χρόνου.

Κατήγγειλε τη Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή χαρακτήρισε την πράξη ενημέρωσης της Βουλής από την Υπηρεσία του ως ανήθικη, κάτι το οποίο απέρριψε η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ παραπέμποντας στα πρακτικά της συνεδρίας.

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό επιχείρημα να μην προχωρήσει η μετατροπή του καθεστώτος εργοδοσίας των τεσσάρων συμβούλων, σημειώνοντας ότι πρακτικές στοχοποίησης και εντυπωσιασμού προκαλούν ανησυχία.

Η Βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατήγγειλε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κατάχρησης εξουσίας τονίζοντας ότι οι τέσσερις Σύμβουλοι είχαν προσληφθεί στα πλαίσια πολιτικού διορισμού κάτι που όπως είπε σημαίνει πως οφείλουν να φύγουν με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Διερωτήθηκε τί θα απογίνουν με τη μετατροπή τους σε Δημόσιους Υπαλλήλους, με τη λήξη της θητείας του προέδρου.

Πρωτόγνωρο σκάνδαλο που φέρει τη σφραγίδα του προέδρου Αναστασιάδη κατήγγειλε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης. Πρόκειται όπως είπε για άτομα που προσέλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με πολιτικά κριτήρια δικαιωματικά υπό τον όρο ότι θα εργάζονταν μόνο για την θητεία του για ορισμένο χρόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.