Βολές Αστυνομικών/Πυροσβεστών: Κάποιοι δεν έχουν βούληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους

«Κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν τις γνώσεις, αλλά ούτε και τη βούληση και την συνείδηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Φωτογραφία: Romos Kotsonis

Την ελπίδα ότι μετά τα ψεσινά παγκύπρια επεισόδια οι αστυνομικοί και πυροσβέστες που εκτελούσαν καθήκοντα, θα κάνουν σήμερα Πάσχα με τις οικογένειες τους, εκφράζει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να λάβει «πρωτοφανή μέτρα ως Κλάδος και ως συντεχνία» γιατί δεν θέλει άλλους νεκρούς αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ, αφού εύχεται χρόνια πολλά στον κυπριακό λαό, καλεί, μετά τη χθεσινή βραδιά, όλα τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να συνειδητοποιήσουν ότι «είμαστε μόνοι μας».

Βολές κατά πολιτικής ηγεσίας

«Κανένας δεν φαίνεται να εισάκουσε τις προειδοποιήσεις μας, ούτε τα προμηνύματα των τελευταίων εβδομάδων λήφθηκαν υπόψιν», σημειώνει.

Αναφέρει ότι «κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν τις γνώσεις, αλλά ούτε και τη βούληση και την συνείδηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και προσθέτει ότι «στράφηκε με μένος και μίσος όλη η νεανική παραβατικότητα αλλά και εγκληματικότητα απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας».

Αναφέρει επίσης ότι «όποτε η Αστυνομία επέβαλλε την τάξη με ανάλογη βία, κατακρίθηκε και κάποιοι έσπευδαν να οριστούν ποινικοί ανακριτές για τυχόν ευθύνες» και «τώρα βιώνουμε την απόλυτη αναρχία».

Επιπλέον, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «η αστυνομική και πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αφουγκραστούν τον αστυνομικό της πρώτης γραμμής».

«Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, πριν βάψουν τα χέρια τους με το αίμα των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.