«Βολές» κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη, εξαπέλυσε η Ελεγκτική Υπηρεσία.
Συκγκεκριμένα, έγραψε χαρακτηριστικά στα κοινωνικά δίκτυα ότι, «απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Β.Γ. Εισαγγελέα ότι δήθεν ο Γενικός Ελεγκτής εκφεύγει των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων του.
Είναι οι ίδιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που προβάλλονται από την Κυβέρνηση από το 2015.
Καλούμε τον Β.Γ.Ε. να περιοριστεί στα του οίκου του».
Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Β.Γ. Εισαγγελέα ότι δήθεν ο Γ. Ελεγκτής εκφεύγει των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων του.
Είναι οι ίδιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που προβάλλονται από την Κυβέρνηση από το 2015.
Καλούμε τον Β.Γ.Ε. να περιοριστεί στα του οίκου του.— ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (AUDIT OFFICE OF CYPRUS) (@Audit_Office_Cy) September 23, 2022
Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγραψε πως «οι σχέσεις των δύο Υπηρεσιών δεν θα είχαν επηρεαστεί αν η Νομική Υπηρεσία δεν είχε ταυτιστεί με την Κυβέρνηση στην προβολή προσκομμάτων στο έργο μας για το ΚΕΠ και δεν επιχειρούσε γενικά την κηδεμόνευση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Η Ελεγκτική Υπηρεσία συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της με βάση τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζει».
Οι σχέσεις των δύο Υπηρεσιών δεν θα είχαν επηρεαστεί αν η ΝΥ δεν είχε ταυτιστεί με την Κυβέρνηση στην προβολή προσκομμάτων στο έργο μας για το ΚΕΠ και δεν επιχειρούσε γενικά την κηδεμόνευση της ΕΥ.
Η ΕΥ συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της με βάση τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζει. https://t.co/piVZaaSEJl— Odysseas Michaelides (@OMichaelides) September 23, 2022
