Βολές Ερχιουρμάν κατά «κυβέρνησης» για τον χειρισμό της οικονομίας

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν σε δηλώσεις του είπε ότι το 2018 όταν το κόμμα του βρισκόταν στην «εξουσία» αντιμετώπισαν οικονομική κρίση με το θέμα του συναλλάγματος αλλά τα μέτρα που έλαβαν «δεν συνέθλιψαν τον λαό», όπως είπε.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ερχιουρμάν  κατά την επίσκεψη του στο κατεχόμενο χωριό Πέτρα του Διγενή μαζί με αντιπροσωπεία του CTP αναφέρθηκε στην οικονομία και στις επικείμενες «εκλογές» και είπε ότι κατά την νομισματική κρίση τον Αύγουστο του 2018, όταν το CTP ήταν στην «κυβέρνηση», χάρη στα μέτρα που λήφθηκαν εκείνη την εποχή, εμπόδισαν να μειωθεί η αγοραστική δύναμη του λαού.

Πρόσθεσε επίσης εκείνη την εποχή η βρετανική λίρα κέρδισε ξαφνικά 32% αξία έναντι της τουρκικής λίρας (ΤΛ) και αυτό αντικατοπτρίστηκε σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά.

Δίνοντας έμφαση στο οικονομικό πρωτόκολλο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της «τδβκ», ο ηγέτης του CTP είπε ότι αν και το προβλεπόμενο ποσό είναι 3 δισεκατομμύρια 250 εκατομμύρια ΤΛ, μόνο 850 εκατομμύρια ΤΛ έχουν ληφθεί από τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων τα 700 εκατομμύρια ΤΛ πηγαίνουν σε αμυντικές δαπάνες.

Οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία 2-3 χρόνια, έχουν καταστραφεί χάρη στη στάση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας είπε ο Ερχιουρμάν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei