«Βολές» Φαίδωνα κατά Αβέρωφ, Νουρή και Χριστοδουλίδη

«Είναι η ώρα να λεχθούν αλήθειες. Τι έγινε, Κωνσταντίνο Πετρίδη, με τον CIPA; Γιατί τον πήρε στο Υπουργείο Εξωτερικών; Δεν είπαμε δημόσια ότι εργαλειοποιήθηκε ο CIPA και το προξενείο στην Κίνα για να βγάζουν βίζες για όσους αγόραζαν ακίνητα στην Κύπρο».

 

Αν και δήλωσε ότι θα στηρίξει Αβέρωφ Νεοφύτου στις προεδρικές εκλογές, ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, παρουσιάστηκε πολύ έντονος σε ό,τι αφορά θέσεις και πολιτικές του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, ρίχνοντας καρφιά και κατά των μέτρων που λαμβάνονται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος, είπε ότι πρέπει τους επόμενους μήνες να πει ξεκάθαρα τις θέσεις του για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι θέλει καθαρές κουβέντες, όμως όχι συρματοπλέγματα. «Δεν ξέρω αν τους εργαλειοποιεί ο Ερντογάν», είπε, «αλλά έρχονται εδώ γιατί μπορούν να δουλέψουν. Πρέπει να απαντήσετε. Ναι ή όχι να δικαιούνται να εργάζονται; Ναι, να τους δίνουμε επιδόματα, γιατί είναι η καλύτερη διαφήμιση ότι θα έχουν άδεια εργασίας για έξι χρόνια. Και, αγαπητέ μου Νουρή, τα έξι πρέπει να γίνουν τέσσερα και τα τέσσερα δύο».

Έκανε έμμεση αναφορά και στο ρουσφέτι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αποδέχομαι να ακούω στην κοινωνία ότι κάποιος δεν θα ψηφίσει τον Αβέρωφ γιατί δεν τακτοποιήθηκε το μη εξυπηρετούμενο δάνειο που έχει. Αυτό το πράγμα πρέπει να το πολεμήσουμε και να το αντιμετωπίσουμε και όχι να διερωτόμαστε αν είναι ικανός ο Αβέρωφ».

Κάλεσε επίσης τον Αβέρωφ Νεοφύτου να ξεκαθαρίσει στον κόσμο τις θέσεις του σε ό,τι αφορά το ΓεΣΥ.

Στο απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, αφού ο κ. Φαίδωνος είπε ότι βούλιαξε η Παιδεία. «Δεν ξέρω αν αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία τούς ενδιαφέρει. Όμως τα δημόσια σχολεία έχουν πρόβλημα. Δεν είμαστε στο πάρα πέντε. Είμαστε στο δώδεκα και πέντε».

Αιχμές και κατά Χριστοδουλίδη

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ για το ότι άφησαν «ατσαλάκωτο» τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κτίζει προφίλ.

Είναι η ώρα να λεχθούν αλήθειες. Τι έγινε, Κωνσταντίνο Πετρίδη, με τον CIPA; Γιατί τον πήρε στο Υπουργείο Εξωτερικών; Δεν είπαμε δημόσια ότι εργαλειοποιήθηκε ο CIPA και το προξενείο στην Κίνα για να βγάζουν βίζες για όσους αγόραζαν ακίνητα στην Κύπρο».

Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι «δεν προκλήθηκε δημόσια να αποκαλυφθεί τι περιλάμβανε ο διάλογος μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του συγκεκριμένου (σ.σ. εννοεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη) στην Αθήνα όταν τον πήραν με τη μαύρη λιμουζίνα, μετά το κούρεμα στην Αθήνα. Αυτά τα πράγματα πρέπει να μας τα απαντήσουν και όχι να μου λένε για αδιάφθορους και ατσαλάκωτους. Τι γύρευε, κατέληξε, ο συγκεκριμένος υπουργός με τον Ανδρέα Βγενόπουλο»;

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.