Βολές Κέττηρου κατά Νουρή για αδιάθετα οικόπεδα σε προσφυγικούς συνοικισμούς και αυτοστέγασης

Πυρά κατά του Υπουργού Εσωτερικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, σχετικά με τα οικόπεδα που είναι αδιάθετα ή μη αξιοποιήσιμα σε συνοικισμούς αυτοστέγασης και προσφυγικούς συνοικισμούς.

Ο Νίκος Κέττηρος τόνισε ότι με απογοήτευση είδαν σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων την γραπτή απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στην οποία αναφέρεται ότι ο Υπουργός δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Σημείωσε ότι ο κ. Νουρής θα πρέπει να προβληματιστεί και να αλλάξει τις προτεραιότητές του. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται να εξαγγέλλονται προεκλογικά στεγαστικές πολιτικές τις οποίες, οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν καταργήσει. Όπως είπε, θα πρέπει στην πράξη να κάνουν πράγματα και όχι στα λόγια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης ανέφερε ότι είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που το κόστος απόκτησης στέγης έχει γίνει άπιαστο όνειρο για τα νεαρά ζευγάρια, να μην υπάρχει πολιτική βούληση για τη διάθεση των συγκεκριμένων οικοπέδων.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων εξέφρασε θλίψη για το χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου λέγοντας ότι και η Επιτροπή Προσφύγων συνεργάστηκε μαζί της για θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων τον προσφυγικό κόσμο, τους αιχμάλωτους και τους τραυματίες του 1974.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.