Βολές Κουλούμα κατά Κουλία και γιατρού βουλευτή για αναφορές στο ΓεΣΥ

Φοβερή και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την πρακτική που ακολουθείται στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου να μην επιτρέπεται σε όσους στηρίζουν το ΓΕΣΥ να παρεμβαίνουν στη συζήτηση, ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας.

Αυτή η πρακτική, είπε, ακολουθήθηκε και στην προηγούμενη συνεδρία υπό τον κύριο Κουλία και συνεχίστηκε και χθες.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ κατήγγειλε ότι για πρώτη φορά ακούγεται η φωνή των ασθενών και εκείνοι που δεν θέλουν το ΓΕΣΥ υπερμεγεθύνουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα για να το αλλάξουν στα μέτρα τους.

Επέκρινε βουλευτή γιατρό ο οποίος είπε ότι δεν μπαίνει στο ΓΕΣΥ επειδή δεν θέλει να είναι απατεώνας όπως τους άλλους.

Όσον αφορά τα φάρμακα είπε ότι με το ΓΕΣΥ άλλαξαν τα πρωτόκολλα και διαφοροποιήθηκε ο τρόπος αγοράς των φαρμάκων γι αυτό και έχουν αυξηθεί τα έξοδα αγοράς τους καθώς οι ασθενείς για πρώτη φορά μπορούν να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες επιλογές για φάρμακα.

Ελεγκτική Υπηρεσία: «Λύπη για την προσωπική επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή από τον κ. Κουλούμα»

Όσον αφορά το θέμα των φαρμάκων και τις τιμές όπου αγοράζονται, η Ελεγκτική Υπηρεσία έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι «εκφράζουμε τη λύπη μας για την προσωπική επίθεση κατά του Γενικό Ελεγκτή από τον κ. Κουλούμα που δηλώνει δημόσια ευτυχής επειδή ο ΟΑΥ κλείνει μυστικές συμφωνίες για φάρμακα αξίας €220εκ. ετησίως “κάτω από το τραπέζι” (δική του έκφραση) σε υψηλές τιμές. Ανεπηρέαστοι συνεχίζουμε τον έλεγχο».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.