«Βολές» κυνηγών εναντίον Θεολόγου: «Μας έχει εξαπατήσει και κοροϊδέψει…»

«Βολές» εναντίον της Άννας Θεολόγου εξαπέλυσαν οι κυνηγοί με αφορμή την ανακοίνωση  διακοπής της συνεργασίας των δυο πολιτικών σχηματισμών, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Νικόλας Προδρόμου, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κ. Θεολόγου, υποστηρίζοντας πως «δεν θα γίνουμε κανενός όχημα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα».

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Προδρόμου:

«Δεν υπάρχει ΕΓΩ κυρία μου αλλά το ΕΜΕΊΣ ΚΑΙ ο ΤΌΠΟΣ ΜΑΣ. Ο Καθένας πλέον θα κριθεί από τα μάτια του απλού κόσμου. Σε αυτό το έμβλημα πιστέψαμε και σε αυτό το σκοπό. Θέλουμε να αλλάξουμε πολλά και είναι στα δικά μας χέρια.
Δεν θα γίνουμε κανενός το όχημα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Είμαστε Άνθρωποι και μόνο με αυτό θα διαβούμε. Δεν έχουμε ούτε προσωπικές ατζέντες ούτε προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλετε δεν θέλετε κάποιοι θα είμαστε εντός Βουλής στις 30 Μαΐου.
Είμαστε Ανεξάρτητοι και Κυνηγοί πάνω από όλα μακριά από συμφέροντα και βλέψεις. Δεν θα πουλήσουμε μια ιστορία χιλιάδων χρόνων για μια χούφτα ψήφων.
Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών θα κατέλθει ακόμα πιο δυνατό Ενωμένο και συσπειρωμένο στις Εκλογές από Ποτέ. Ανοίξτε τις πόρτες και ερχόμαστε με ψηλά το κεφάλι για να αγωνιστούμε για όλους και για όλα με τη δική μας καθαρή και αγνή καρδιά.
Υ.Γ Θα ανακοινωθεί σύντομα δελτίο τύπου αναλυτικά. Δεν θα μας το στερήσετε ότι και να κάνετε κάποιοι. Ο Κυνηγός θα σηκώσει όλο το βάρος αυτό του τόπου στις πλάτες του θέλετε δεν θέλετε. Είναι ο μεγαλύτερος κοιμώμενος γίγαντας που όταν σηκωθεί πολλοί θα χάσετε τον ύπνο σας».
Με την σειρά του, ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος και υποψήφιος βουλευτής, Άριστος Αριστείδου, έγραψε πως η κ. Θεολόγου μας έχει εξαπατήσει, μας έχει κοροϊδέψει και με κρυφές ατζέντες μας καλούσε να πουλήσουμε το όνομα του Κυνηγού αλλά και του Ανεξάρτητου»

Η ανάρτηση του κ. Αριστείδου:

«H Αξιοπρέπεια και η τιμή πάνω από όλα – Δεν σε έχουμε ανάγκη Αγαπητοί φίλοι, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας μετά τα τελευταία γεγονότα για να σας αναφέρω ότι, η αξιοπρέπεια μας και η τιμή μας δεν πουλιέται ούτε ανταλλάσσεται.

Η κα Θεολόγου μας έχει εξαπατήσει, μας έχει κοροϊδέψει και με κρυφές ατζέντες μας καλούσε να πουλήσουμε το όνομα του Κυνηγού αλλά και του Ανεξάρτητου. Όχι κυρία μου, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ.

Κυνηγός σημαίνει να έχει τιμή και υπόληψη. Δεν ανταλλάσσουμε την αξιοπρέπεια μας και τις υποσχέσεις μας προς τον κόσμο με θέσεις. Προτιμούμε να δώσουμε τον αγώνα μας καθαρό, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και να πάρουμε το αποτέλεσμα που δικαιούμαστε. Δεν έχουμε ανάγκη τις δικές σου πλάτες για να μπούμε στην βουλή.

Εμείς σε εμπιστευθήκαμε και εσύ μας πρόδωσες. Μας έπεισες να συμπορευθούμε μαζί σου γιατί ΔΕΝ είσαι κόμμα και τώρα θέλεις να κάνεις κόμμα. Μας παραπλανούσες ότι δεν έχεις σχέση με πολιτικά κόμματα, την ίδια ώρα που στελεχώνεις τα ψηφοδέλτιά σου με άτομα από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Μας ξεγέλασες και δουλεύαμε για σένα για μήνες τώρα, ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες και χιλιάδες ευρώ για να στηρίξουμε την συνεργασία και την ‘πούλησες’ για τα δικά σου συμφέροντα και φιλοδοξίες. Από το υστέρημά μας και από την ζήση της οικογένειας μας δουλεύαμε αφιλοκερδώς και δεν το σεβάστηκες.

Μάθε όμως ένα πράγμα που δεν ξέρεις. Δεν είμαστε πολιτικοί και ούτε θα γίνουμε ποτέ όπως και του λόγου σου. Είσαι χειρότερη από αυτούς που κατηγορείς κάθε μέρα. Είσαι χειρότερη, καθώς εσύ παραπλανάς ενώ οι άλλοι δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Εμείς όμως με την αξιοπρέπεια μας, μακριά από τα βρώμικα πολιτικά σας παιχνίδια θα δώσουμε τον έντιμο αγώνα μας και ο κόσμος θα κρίνει.

Πάμε δυνατά Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών».

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Θεολόγου, ενημέρωσε πως τις επόμενες μέρες το Κίνημα Ανεξάρτητων θα εγγραφεί ως κόμμα, παίρνοντας, όπως όλοι δείχνουν, διαζύγιο από το κοινό ψηφοδέλτιο και οι δύο παρατάξεις θα κατέλθουν ξεχωριστά στις εκλογές.

Αυτούσια η ανακοίνωσή των Ανεξαρτήτων:

Μετά από την απαντητική επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει δει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά την υποβολή των υποψηφιοτήτων και μετά από ενδελεχή προβληματισμό για τα επόμενα βήματα του κινήματος «Ανεξάρτητοι», για τους λόγους που παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω, ανακοινώνουμε τη διακοπή της συνεργασίας μας με το εγγεγραμμένο πολιτικό κόμμα «Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.Κ)» για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Στην επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι

(A) το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος που θα υποβληθεί στους εφόρους εκλογής για σκοπούς της προσεχούς ή οποιασδήποτε άλλης εκλογικής διαδικασίας, δεν μπορεί να διαφέρει από το όνομα του κόμματος που αφορά ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όπως αυτό είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων και

(Β) αν ένα πολιτικό κόμμα, εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων συνεργαστεί στο πλαίσιο της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας με ένα οργανωμένο σύνολο το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα ή με ανεξάρτητο ή ανεξάρτητους υποψηφίους ο συνδυασμός θα θεωρείται ως συνδυασμός ενός κόμματος εφόσον οι υποψήφιοι που προέρχονται από το οργανωμένο σύνολο ή ανεξάρτητος ή ανεξάρτητοι ενσωματώνονται στο συνδυασμό του κόμματος.

Εξ αρχής ο στόχος του κινήματος μας ήταν να γίνει η ομπρέλα για διάφορα οργανωμένα σύνολα και ομάδες που σέβονται τις ίδιες αρχές και έχουν το ίδιο όραμα για τον τόπο μας, και που θα ενσωματώνονταν μαζί μας με σκοπό την συλλογική προσπάθεια στον εκλογικό αγώνα για να διεκδικήσουμε έδρες στο κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεργασία με το Κ.Ε.Κ.Κ., ξεκίνησε κατόπιν εκτεταμένων συζητήσεων αναφορικά με τις περιβαλλοντικές θέσεις που πρόβαλλε το Κ.Ε.Κ.Κ, καθώς και στο ρόλο και θέση που πρέπει να έχει ο κάθε σωστός κυνηγός στη διατήρηση ενός αειφόρου οικοσυστήματος.

Εξακολουθούμε να συμμεριζόμαστε την άποψη, πως οι κυνηγοί μέσα από μια σύγχρονη και υποχρεωτική εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά θέματα δύνανται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των απαραίτητων ισορροπιών στο φυσικό περιβάλλον της Κύπρου και στην καταπολέμηση της καταστροφής της φύσης, λόγω και της τακτικής τριβής τους με τα οικοσυστήματα της Κύπρου και της ευνόητης έγνοιας τους για διατήρηση της βιοποικιλότητας που αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη πλούσιας πανίδας.

Δυστυχώς όμως μετά τις ανωτέρω οδηγίες, το κίνημα μας για να κατέλθει στις εκλογές θα πρέπει να ενσωματωθεί κάτω από το ψηφοδέλτιο του εγγεγραμμένου κόμματος που είναι το ΚΕΚΚ χωρίς αυτό να συμβαδίζει με τους εξ αρχής στόχους και επιδιώξεις μας. Ουσιαστικά αυτό που μας ζητείται από το Υπουργείο είναι να κατέλθουμε ως υποψήφιοι του ΚΕΚΚ. Αυτό αλλάζει επί της ουσίας του σχεδιασμούς μας και τις προθέσεις μας, καθώς και το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε στην κοινωνία ως μια εναλλακτική ανεξάρτητη επιλογή.

Μετά από συζήτηση με όλους τους υποψήφιους και τα οργανωμένα σύνολα που ενσωματώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του κινήματος μας, αναφορικά με την αρχική συνεργασία, παρόλο το οποιονδήποτε ενδεχόμενο πολιτικό κόστος και παρά την δυναμική που διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν μπορούμε να κατέλθουμε ως υποψήφιοι κάτω από το ΚΕΚΚ αφού έτσι θα χαθεί η ταυτότητα και η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και μήνες για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική επιλογή.

Αντιλαμβανόμαστε μετά από δύο διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες, ότι και η ηγεσία του ΚΕΚΚ καθώς και οι υποψήφιοι τους, νιώθουν ακριβώς το ίδιο για την δική τους προσπάθεια, να παρουσιάσουν το έργο τους στην κοινωνία και να διεκδικήσουν έδρες στο κοινοβούλιο, χωρίς να χάσουν παράλληλα την δική τους ταυτότητα και είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό, αφού ούτε οι ίδιοι επιθυμούν να κατέλθουν σε ψηφοδέλτιο αποκλειστικά του δικού μας κινήματος χωρίς να παρουσιάζεται η ταυτότητα των κυνηγών.
Έχοντας τα ανωτέρω υπόψη και παρά την αρχική μας πρόθεση να μην εγγράψουμε το Κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ως κόμμα, η ερμηνεία του νόμου από τον Γενικό Διευθυντή μας υποχρεώνει τελευταία στιγμή να αλλάξουμε την τακτική μας προσέγγιση στο ζήτημα υπό το φως και της διακοπής της συνεργασίας μας με το Κ.Ε.Κ.Κ.

Αναγκαζόμαστε όμως να το πράξουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη δεύτερη κατανομή των ψήφων ώστε καμία ψήφος του λαού προς το Κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ να μην πάει χαμένη εξαιτίας ενός συστήματος που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κομματοκρατίας και που εμποδίζει με κάθε τρόπο κάθε ανεξάρτητη φωνή από το να ακουστεί.
Εξακολουθούμε να θεωρούμε απαράδεκτη τη λήψη κομματικής χορηγίας. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και στο στόχο μας για επιστροφή στην κυπριακή κοινωνία και τις κοινωνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, της κομματικής χορηγίας που θα δικαιούμαστε όντας κοινοβουλευτικό κόμμα, αν ο λαός μας εμπιστευθεί με τη ψήφο του.

Εμείς, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας και στις θέσεις μας. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να καταστούμε το όχημα εξυπηρέτησης αλλότριων, προσωπικών ή και κομματικών συμφερόντων. Όπως καταδεικνύει άλλωστε και το σύνολο των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων, ο κυπριακός λαός μας εμπιστεύεται λόγω της επιμονής μας για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Αλλαγή και ανανέωση με καθαρούς και έντιμους συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες, που είναι απόλυτα ξεκομμένοι από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις ενός σαθρού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που αποδεδειγμένα είναι διαπλεκόμενο με οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ αποτελούμε σήμερα την καλύτερη και καθαρότερη πολιτική επιλογή. Απαρέγκλιτος στόχος μας η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Κυπρίων Πολιτών. Έχουμε στρατηγικό όραμα για την Κύπρο του αύριο με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για το μέλλον της χώρας και κυρίως, της νέας γενιάς. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε θα το πετύχουμε μαζί, γιατί είναι η ώρα να πάμε για αλλαγή γενιάς, όσα εμπόδια και αν μας βάζουν σε όλα τα επίπεδα!

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.