«Βολές» Ντεμιρτάς στην κυβέρνηση Ερντογάν για κενά του τουρκικού κρατικού μηχανισμού

FILE PHOTO: Selahattin Demirtas, co-leader of the pro-Kurdish Peoples' Democratic Party (HDP) is seen during an interview with Reuters at the European Parliament in Brussels, Belgium, January 27, 2016. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Ο πρώην συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΔΚΛ) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στη φυλακή της Αδριανούπολης, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν σχετικά με τις αδυναμίες που παρουσιάζει ο τουρκικός κρατικός μηχανισμός ως προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων των μεγάλων σεισμών.

Δια μέσου των δικηγόρων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ντεμιρτάς τοποθετήθηκε για τις αδυναμίες του τουρκικού κράτους, κυρίως για την καθυστέρηση της λήψης σημαντικών αποφάσεων.

«Το καθεστώς του ενός ατόμου κατανοεί το μέγεθος της καταστροφής μετά από 30 ώρες παρ’ όλα τα κρατικά μέσα που έχει στη διάθεσή του. Αυτό είναι ντροπή και δεν απαιτεί μονάχα την παραίτηση αλλά την αποχώρηση από την πολιτική σκηνή», τονίζει ο κ. Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με τον Κούρδο πολιτικό, η κυβέρνηση Ερντογάν επέλεξε να κρύψει από την κοινή γνώμη το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής και ανέμενε περίμεναν 30 ώρες για να κινητοποιήσουν όλα τα μέσα του κράτους. «Αυτό είναι επίσης ένα σοβαρό έγκλημα. Όπως και στην πανδημία, αφήνουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν στη βάση της πολιτικής σκοπιμότητας», αναφέρει ο φυλακισμένος Κούρδος πολιτικός.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δίκτυο «Αρτί», απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπολίτευση, ο κ. Ντεμιρτάς δήλωσε ακόμη ότι «εφόσον τα κυβερνώντα κόμματα δεν είναι πρόθυμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ολόκληρη η αντιπολίτευση θα πρέπει να ενωθεί. Εάν το κράτος, οι πολίτες, τα κόμματα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να συνεργαστούν πλήρως, μπορεί να χάσουμε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Έχουμε ήδη χάσει 36 ώρες».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.