Βολές Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Υπέρβαση όρων εντολής και σύγκρουση συμφερόντων της Ερευνητικής»

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδ. Μιχαηλίδης θα ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε.

Βολές εναντίον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις εξαπέλυσε χθες ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γενικός Ελεγκτής κάνει λόγο για έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και για συμπερίληψη στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις κριτικής στην Ελεγκτική Υπηρεσία, καθ’ υπέρβαση των όρων εντολής της.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι θα ενημερωθεί ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ «για τις δηλώσεις τού ενός μέλους για μονομανία άλλου μέλους εναντίον μου κ.λπ.». Έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter: «Άλλη μια έξωθεν παρέμβαση στο έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Θα ενημερώσουμε για τη σύνθεση της Επιτροπής, την υπέρβαση των όρων εντολής της, τις απαράδεκτες μεθόδους αλίευσης πληροφοριών, τα θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, τις δηλώσεις τού ενός μέλους για μονομανία άλλου μέλους εναντίον μου κ.λπ.»

Νωρίτερα, η Ελεγκτική Υπηρεσία στον επίσημό της λογαριασμό ανέφερε ότι «μετά την επιβεβαίωση από το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής, κ. Κυριάκου, ότι καθ’ υπέρβαση των όρων εντολής της και κατά παράβαση κάθε αρχής αμεροληψίας η Επιτροπή περιέλαβε στο Πόρισμα κριτική κατά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενημερώνουμε άμεσα τον αρμόδιο για το κράτος δικαίου Ευρωπαίο Επίτροπο».

Με την ενέργεια του αυτή ο Γενικός Ελεγκτής κορυφώνει τη σύγκρουσή του με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη διερεύνηση των φακέλων για τις πολιτογραφήσεις. Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε σύγκρουση μεταξύ της Υπηρεσίας και της Κυβέρνησης αναφορικά με το αν θα έπρεπε να της δοθούν οι φάκελοι για διερεύνηση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος είπε ότι τώρα η Ελ. Υπηρεσία μπορεί να ζητήσει τους φακέλους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy