Βολές κατά συγκεκριμένης συνδικαλιστικής οργάνωσης, την οποία όμως δεν κατονομάζει, εξαπέλυσε η ΟΕΒ, σε σχέση με το θέμα των αποζημιώσεων προς όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν εθελούσια από το Συνεργατισμό, με δεδομένη την διάλυση του.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Μιχάλης Αντωνίου σημείωσε σήμερα, εκφράζοντας τόσο την ΟΕΒ, όσο και το ΚΕΒΕ, χαρακτήρισε απαράδεκτες, προκλητικές και επικίνδυνες τις απαιτήσεις που τίθενται για τις αποζημιώσεις, σημειώνοντας ότι τα ποσά που απαιτούνται με μέγιστο ύψος τις €200 χιλ. είναι προκλητικές.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, έχασαν τις δουλειές τους όταν ο εργοδότης τους περιήλθε σε κατάσταση χρεοκοπίας, χωρίς ποτέ να λάβουν οτιδήποτε πέραν της πληρωμής από το ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού, είπε ο κ. Αντωνίου, τονίζοντας ότι στον ιδιωτικό τομέα, με βάση και το νόμο, ο πιο υψηλόμισθος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα με πολλές δεκαετίες υπηρεσίας, δικαιούται από το ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού πληρωμή ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, με μέγιστο τον ενάμιση ετήσιο μισθό και με απόλυτη οροφή τα 52,667 ευρώ.

Η ΟΕΒ υποστηρίζει ότι οι απαιτήσεις που τίθενται αναβιώνουν τον εκτός τόπου και χρόνου συνδικαλισμό που προκαλεί την μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων και επιχειρήσεων.