Βολές ΠΑΣΥΚΙ και απάντηση ΟΚΥπΥ: «Να έρθουν να δουν, να τους κεράσουμε καφέ και να πάνε στο καλό»

Βολές κατά του ΟΚΥπΥ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, σχετικά με την οργάνωση και την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Στην 8η θέση ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε η Κύπρος όσον αφορά τους εμβολιασμούς

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Έλαβε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Μιλώντας στη τηλεόραση του Άλφα, ο κ. Κούμας σημείωσε ότι οι Αρχές κώφευσαν στις έγκαιρες εκκλήσεις της Συντεχνίας, ενώ αναφερόμενος στον ΟΚΥπΥ, ανέφερε χαρακτητιστικά ότι «παρόλο που διακήρυτταν ότι έχουν καταρτίσει πλάνο, μόλις το Σάββατο πήγαν στο Γ.Ν Λάρνακας, για να οργανώσουν τις 30 κλίνες. Την Πέμπτη είπαν ότι θα επισκεφτούν την Πάφο».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κούμας είπε ότι «έρχονται συνάδελφοι από τον ιδιωτικό τομέα και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάμουν, δεν έχουν καθήκοντα».

«Όταν έχεις 2.500 γιατρούς, θα έπρεπε να έχεις οργανώσεις ένα σύστημα σωστά», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι «έγινε ντόρος γιατί ζητήθηκε από γιατρούς παθολογικών ειδικοτήτων, να βγάζουν μια εφημερία κάθε τρεις μήνες, για να βοηθήσουν τον θάλαμο Covid».

Παράλληλα, ο κ. Χαριλάου απέρριψε τις κατηγορίες ΠΑΣΥΚΙ για έλλειψη οργάνωσης και πλάνου, σημειώνοντας ότι «ο ΟΚΥπΥ έχει διαθέσει τα πάντα και την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα πάει περίφημα επειδή έχει σχέδιο.Μπορεί να λείπουν δύο νοσηλευτές και γίνεται ολόκληρη ιστορία ότι είναι υποστελεχωμένες οι ΜΕΘ».

Πέραν τούτου, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι η επιχειρησιακή μονάδα που διαχειρίζεται την πανδημία και αποτελείται από γιατρούς, είναι θυμωμένη με τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «απευθύνουν πρόσκληση σε όσους βγαίνουν δημόσια και κάνουν δηλώσεις να ντυθούν, να πάνε στην Αμμόχωστο και στη Λευκωσία, να μείνουν εκεί 24 ώρες το 24ωρο, να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα για να δουν ότι υπάρχουν, να τους κεράσουμε καφέ και να πάνε στο καλό».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.