Βολές ΠΑΣΥΚΙ: Το μοντέλο του ΟΚΥπΥ έχει αποτύχει και υπάρχουν ευθύνες

Το μοντέλο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει αποτύχει και υπάρχουν ευθύνες υποστηρίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρεται στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Απριλίου, ο Υπουργός Υγείας και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και σημειώνει πως «τα γεγονότα εκ νέου, μιλούν από μόνα τους. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) παρά τα ευχολόγια, έχει αποδείξει ότι δεν αντιλαμβάνεται, αλλά ούτε και μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα και ποιοτικά στα προβλήματα που αναφύονται».


Η ΠΑΣΥΚΙ υπενθυμίζει πρόσφατες τοποθετήσεις της «σε σχέση με τα προβλήματα που ταλανίζουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας» και σημειώνει πως «από ότι διαφαίνεται, δεν είναι η ΠΑΣΥΚΙ που λαϊκίζει».

Προστίθεται πως «η αναγκαιότητα για επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ώστε να δώσουν λύσεις για το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, όπως έχει γίνει άλλωστε και στο επίπεδο της επαναλειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αποδεικνύει, ότι το μοντέλο του ΟΚΥπΥ έχει αποτύχει και υπάρχουν ευθύνες».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.