«Βόμβα» από Χρίστο Κληρίδη: Σύνδεση Νικολάτου με παρόχους «χρυσών» διαβατηρίων

Η θυγατέρα είναι στο δικηγορικό του Κούσιου, ενώ και ο ίδιος είχε πρόταση από άλλη εταιρεία  

Υπουργός Δικαιοσύνης – Αφυπηρέτηση του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Ανώτατο Δικαστήριο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης επισκέπτεται το Ανώτατο Δικαστήριο με την ευκαιρία της αφυπηρέτησης του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου κ. Μύρωνα Νικολάτου. // Justice Minister – Retirement of the President of the Supreme Court Supreme Court, Lefkosia, Cyprus The Minister of Justice and Public Order, Mr George Savvides, visits the Supreme Court for a ceremony ahead of the retirement of the President of the Supreme Court, Mr Myronas Nikolatos.

Βόμβα έριξε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης, αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τα «χρυσά» διαβατήρια, Μύρωνας Νικολάτος, συνδέεται με παρόχους υπηρεσιών για τα διαβατήρια.

Ο Χ. Κληρίδης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα» αποκάλυψε ότι ο Μ. Νικολάτος δέχθηκε πρόταση για να εργαστεί στο Παν/μιο Νεάπολις, το οποίο ανήκει στον όμιλο της εταιρείας Λεπτός που υπέβαλε περισσότερες από 110 αιτήσεις για «χρυσά» διαβατήρια, αλλά και ότι η θυγατέρα του εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους Δ.Ε.Π.Ε., το οποίο επίσης υπέβαλε αριθμό αιτήσεων για διαβατήρια. Πρόκειται για το πρώην γραφείο του Κ. Εκπροσώπου Κ. Κούσιου.

Γενικός Εισαγγελέας: «Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα»

Ο ΓΕ, Γιώργος Σαββίδης, επιβεβαίωσε χθες τα όσα αποκάλυψε ο Χρ. Κληρίδης. Δικαιολόγησε ωστόσο τη σύνδεση του προέδρου της Ερευνητικής με τους παρόχους «χρυσών» διαβατηρίων, λέγοντας ότι «η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα». Ανέφερε επίσης ότι ο Μ. Νικολάτος «δεν προχώρησε (με την πρόταση του Νεάπολις) για να μπορέσει να κάνει αυτή τη δουλειά» και ότι «θα αυτοεξαιρεθεί και δεν θα συμμετάσχει σε εκείνο το κομμάτι (που αφορά το γραφείο Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους Δ.Ε.Π.Ε στο οποίο εργάζεται η θυγατέρα του)».

Σημειώνεται ότι ο Μ. Νικολάτος διετέλεσε πρόεδρος του Ανωτάτου Δ., ενώ συγκρούστηκε με τον τέως ΓΕ, Κώστα Κληρίδη, για την απόφαση αθώωσης της Τράπεζας Κύπρου και την υπόθεση με τα αξιόγραφα της αδελφής και της θυγατέρας του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.