Βωνιάτης: Κρίσιμη η κατάσταση – Δεν απέδωσαν σημαντικά τα μέτρα

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Λευκωσία, Κύπρος Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. // Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus. Lefkosia General Hospital, Lefkosia, Cyprus Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus.

Θα πρέπει να αναμένουμε τι θα δείξουν οι επόμενες 2-3 μέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού ανέφερε ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Όλα στο τραπέζι ακόμα και το ολικό lockdown

Ιδιώτες γιατροί επικαλούνται προβλήματα υγείας για να μην βοηθήσουν κατά του κορωνοϊού

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ δήλωσε ότι οι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες μπορεί να είναι παραφουσκωμένοι, λέγοντας ότι είναι περιστατικά που δεν διαγνώστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε από αυτούς τους αριθμούς που βαδίζει η πανδημία.

Επίσης, ο κ. Βωνιάτης τόνισε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν δεν απέδωσαν σημαντικές αλλαγές. Σημείωσε ότι έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Την ίδια ώρα, είπε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας προστατεύει ως ένα σημείο τους πολίτες. Σημείωσε ότι σε κάποιες υπεραγορές δεν ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων, τα μέτρα δεν τηρούνται και κανείς δεν κρατά αποστάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ένας είναι πάνω στον άλλο. Υπέδειξε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν οι πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα, τονίζοντας ότι χρειάζεται πειθαρχία.

Παράλληλα, ο κ. Βωνιάτης είπε ότι υπάρχει τεχνογνωσία για να γίνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει μετάλλαξη του κορωνοϊού στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα το να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατά πόσο υπάρχει μετάλλαξη του ιού και στην Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy