Βουλευτικές: 91 άτομα με κορωνοϊό δήλωσαν ενδιαφέρον για τις κινητές κάλπες

Στις 91 έφτασαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές μέσω των κινητών καλπών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Αναλυτικά:

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει, ότι έχει ολοκληρωθεί σήμερα στις 18:00 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 65Β του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων (Τροποποιητικού) (Αρ.2) Νόμου του 2021.

Έχουν υποβληθεί συνολικά 91 δηλώσεις, οι οποίες, επιβεβαιώθηκαν με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Υπουργείο Υγείας. Οι αιτητές που εγγράφηκαν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο, τους δίδεται η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα.

Οι εγγραφέντες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο κατανέμονται σε επίπεδο Επαρχίας, αναλύονται ως ακολούθως:

Λευκωσία: 32

Λεμεσός: 13

Λάρνακα: 15

Αμμόχωστος: 22

Πάφος: 9

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των δηλώσεων, καθώς και τη γεωγραφική διασπορά τους, θα λειτουργήσουν δέκα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα και συγκεκριμένα, τέσσερα στην Επαρχία Λευκωσίας, δύο στην Επαρχία Λεμεσού, και από ένα στις Επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.

Η εκκίνηση των κινητών εκλογικών κέντρων, τη μέρα ψηφοφορίας θα γίνει από τους ακόλουθους χώρους, στους οποίους χώρους θα γίνει πρώτα η σφράγιση των ψηφοδελτίων και των καλπών, στην παρουσία εκπροσώπων των εκλογικών συνδυασμών / υποψηφίων:

Λευκωσία: Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Στρόβολος

Λεμεσός: Α’ Αστική Σχολή Λεμεσού

Λάρνακα: Γραφεία Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, Λάρνακα

Αμμόχωστος: Γραφεία Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, Παραλίμνι

Πάφος: Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου, Πάφος

Στους ίδιους πιο πάνω χώρους, θα γίνει η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων για τα εν λόγω εκλογικά κέντρα.

Οι εγγραφέντες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο και το κοινό γενικότερα, μπορούν να ενημερωθούν σε λεπτομέρεια για τη διαδικασία ψηφοφορίας στα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα, μέσω σχετικού οδηγού, που βρίσκεται αναρτημένος στην ειδική ιστοσελίδα των εκλογών στη διεύθυνση elections.gov.cy .

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.