Βουλευτικές Εκλογές 2021: Καμία ένσταση κατά των 658 υποψηφιοτήτων

Ουδεμία ένσταση υπεβλήθη εντός της 24ωρης προθεσμίας που προβλέπεται κατά των 658 υποψηφιοτήτων που διεκδικούν τις 56 έδρες των Ε/κ Βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, που διευκρινίζοντας ότι, επειδή ούτε για τις υποψήφιες εκλογής αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων υπεβλήθη ένσταση, προχωρά η γνωστοποίηση της εκλογής χωρίς ανθυποψήφιο του Αντιπροσώπου των Αρμενίων Μαχτεσιάν Βαρτκές στην Επίσημη Εφημερίδα και αργότερα θα υπάρξει ενημέρωση για την ημέρα και την ώρα ανακήρυξης του.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei



Καμία ένσταση σε καμία επαρχία, είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανακήρυξη του κ. Μαχτεσιάν, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως δοθέντος ότι μέχρι τις 13:30 δεν υπεβλήθη ένσταση θα γίνει γνωστοποίηση σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τον κ. Μαχτεσιάν και θα ανακοινωθεί η ημέρα και η ώρα της ανακήρυξης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα στην ανακήρυξη του κ. Μαχτεσιάν, καθώς η Βουλή αυτοδιαλύθηκε μεν για τις εκλογές, αλλά αναμένεται ότι θα συνεδριάσει για να εξετάσει τις αναπομπές των νόμων, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως δεν υφίσταται συνταγματικό κώλυμα, καθώς η Βουλή διαλύθηκε για τις εκλογές και συνέρχεται για ειδικό λόγο.

«Το ένα δεν αναιρεί το άλλο», σημείωσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei