«Βουλευτής» ΡΤΚ: Τα σημεία διέλευσης ιδιωτικοποιούνται παράνομα και επ’ αόριστον

Με βάση το πρωτόκολλο που υπεγράφη μεταξύ της τ/κ πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων και της «πρωθυπουργίας», τα σημεία διέλευσης ιδιωτικοποιούνται παράνομα και επ’ αόριστον, ανέφερε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ντεβρίμ Μπαρτζίν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι ο κ. Μπαρτζίν πρόσθεσε ότι όπως συμβαίνει με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ιδιωτικοποιούνται όχι μόνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σημείων διέλευσης αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες με τρόπο που αντίκειται στη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο δημοσιεύθηκε χθες στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους.

Η Αβρούπα γράφει επίσης ότι ο γγ της τ/κ συντεχνίας δασκάλων (ΚΤÖS), Μπουράκ Μαβίς δήλωσε ότι χρέος της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, να υποστηριχθούν τα συμφέροντα της κοινότητας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταβληθεί προσπάθεια για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μαβίς κατηγόρησε τον Ερσίν Τατάρ ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν πραγματοποιεί διακοινοτικές επαφές και αποφεύγει να διαπραγματευτεί επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και προσθέτει ότι η παλιά αντίληψη του κ. Τατάρ περί μη λύσης, πλαισιωμένη από όρους όπως «νέα πολιτική», «ισότητα» και «κυριαρχία» βλάπτουν τη θέση μας ως κοινότητα καθώς και τις διεθνείς μας σχέσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.