Βουλή: Εγκρίθηκαν τρεις νόμοι για παράταση υποβολής φορολογιών – Υπερψηφίστηκε σχέδιο υπηρεσίας για το ΧΑΚ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τους κανονισμούς για αριθμό σχεδίων υπηρεσίας μεταξύ των οποίων και το σχέδιο υπηρεσίας για τη Θέση Προϊσταμένου Τομέα, στους κανονισμούς Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ώστε η θέση αυτή να καθοριστεί ως θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής, από θέση προαγωγής.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο σχέδιο υπηρεσίας εγκρίθηκε με υπέρ 31 ψήφους και 5 εναντίον.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθιού  είπε ότι πρόκειται για θέση στην Α14 με  χαμηλό το προσόν της γνώσης της ελληνικής γλώσσας, προσθέτοντας ότι συνιστά άλλη μία συλλήβδην ισοπεδωτική απαίτηση γνώσης της ελληνικής, όπως η αγγλική.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι το Κίνημα καταψηφίζει επειδή δημιουργεί αλγεινή εντύπωση να ανοίγει υψηλόβαθμη θέση για ένα οργανισμό που για 15 χρόνια και πλέον χρόνια οι Κυβερνήσεις λένε ότι πρέπει να κλείσει.

Εγκρίθηκαν τρεις νόμοι για παράταση υποβολής φορολογιών

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τρεις προτάσεις νόμου για παράταση των προθεσμιών υποβολής φορολογικών στοιχείων, λόγω της πανδημίας.

Υπέρ ψήφισαν 42 Βουλευτές, ενώ υπήρξαν και δυο αποχές.

Τις προτάσεις κατέθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ο οποίος ανέφερε ότι κατέθεσε τις προτάσεις λόγω των συνεπειών της πανδημίας και επειδή υπάρχει αδυναμία κατάθεσης διαδικαστικών εγγράφων και βεβαιώσεων και για να μην υπάρξουν πρόστιμα για καθυστερήσεις σε εταιρείες και μισθωτούς. Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις δεν παρεμβαίνουν σε ουσιαστικές ρυθμίσεις, δεν απαλλάσσεται κανένας από τον φόρο, απλώς προστίθεται χρόνος στις προθεσμίες για υποβολή των υποχρεώσεων.

Σκοπός του πρώτου νόμου είναι η τροποποίηση του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, ώστε η λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικής δήλωσης από φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί και αυτεργοδοτούμενοι) (ΤΦ1) για το φορολογικό έτος 2020 να μετατεθεί από την 31η Ιουλίου 2021 στην η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Σκοπός του δεύτερου νόμου  είναι η τροποποίηση του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, ώστε η λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης εργοδότη (ΤΦ7) για το φορολογικό έτος 2020 να μετατεθεί από την 28η Φεβρουαρίου 2021 στην 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Σκοπός του τρίτου νόμου είναι η τροποποίηση του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, ώστε η λήξη της προθεσμίας καταβολής της δεύτερης δόσης προσωρινής φορολογίας για το φορολογικό έτος 2020 να μετατεθεί από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 30ή Σεπτεμβρίου 2021, χωρίς την επιβολή οποιασδήποτε επιβάρυνσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.