Η Βουλή ψήφισε τον προϋπολογισμό του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών

Με 31 ψήφους υπέρ και μια κατά η Βουλή ψήφισε τον προϋπολογισμό του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ΚΦΙΚΒ).

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους €111.901.390 και έσοδα του ίδιου ύψους.

Ειδικότερα, οι προϋπολογιζόμενες δαπάνες περιλαμβάνουν, εκτός από τα διαχειριστικά έξοδα, πρόνοια ύψους €46 εκατομ. για την παραχώρηση δανείων μέσω του Σχεδίου Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας, από την οποία ποσό ύψους €40 εκατομ. αφορά δάνεια για σπουδές, ποσό ύψους €1,5 εκατομ. αφορά δάνεια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ποσό ύψους €4,5 εκατομ. αφορά δάνεια επαγγελματικής δραστηριοποίησης.

Επίσης, περιλαμβάνεται πρόνοια ύψους €22,7 εκατομ. για επιχορήγηση επιτοκίου, καθώς και ποσό ύψους €2,6 εκατομ. για έξοδα και προμήθειες τραπεζών.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού του ΚΦΙΚΒ προέρχονται από χορηγία ύψους €28 εκατομ., από προσόδους από τους τόκους εκδοθέντων δανείων του Σχεδίου Φερεγγυότητας ύψους €4,5 εκατομ., από αποπληρωμή εκδοθέντων δανείων ύψους €33,5 εκατομ., καθώς και από αναλήψεις δανείων εσωτερικού ύψους €46 εκατομ. σε σχέση με άτοκα δάνεια από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Φερεγγυότητας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος σε παρέμβαση στην Ολομέλεια είπε ότι ο Φορέας έχει συνεισφέρει πολλά στον προσφυγικό κόσμο αλλά σίγουρα υπάρχουν και ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν και επεσήμανε το γεγονός ότι από τα 111 εκ που δαπανά ο Φορέας , η απορρόφηση φτάνει μόνο στο 80%.

Ανέφερε ότι σίγουρα ανάγκες υπάρχουν και πρέπει ο Φορέας να έρθει με προγράμματα και επιδοτήσεις όπως υποσχέθηκε ενώπιον της Επιτροπής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy