Βουνό σκουπιδιών στο βυθό του ψαρολίμανου Δεκέλειας – Ανεγκέφαλοι πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους στη θάλασσα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Εκτεταμένη ρύπανση της θάλασσας και του περιβάλλοντος με σκουπίδια, κυρίως οικιακής φύσης, έφερε στο φως η εκδήλωση καθαρισμού που διοργάνωσαν οι βρετανικές Βάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο Ξυλοτύμπου, το οποίο βρίσκεται στη Δεκέλεια. 

Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες καταδύσεων από εθελοντές δύτες, μαζεύτηκαν περισσότερα από 100 κιλά σκουπιδιών, με τα ευρήματα να δείχνουν ότι οι ανεγκέφαλοι πετούν κυριολεκτικά ό,τι βρουν μπροστά τους στη θάλασσα και στις ακτές. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι μαζεύτηκαν από το βυθό και την ακτή ελαστικά αυτοκινήτων, χαλιά, τενεκεδάκια αναψυκτικών, πλαστικά και άλλα αντικείμενα.


Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή των Βάσεων Δεκέλειας, Γιώργο Κιτέο, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να σταλεί το μήνυμα ότι οι Βάσεις έχουν μεγάλη ευαισθησία σε ό,τι αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα συνεχίσουν στο μέλλον με παρόμοιες εκδηλώσεις.

Η εκστρατεία έγινε σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως η Αστυνομία Δεκέλειας, το Τελωνείο, η στρατιωτική διοίκηση της Δεκέλειας και οι τοπικές Αρχές Ξυλοτύμπου και Πύλας. «Έχουμε εκπλαγεί από τον όγκο των αποβλήτων και των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί από το βυθό της θάλασσας. Βρήκαμε στο βυθό ό,τι φανταστεί ο νους του ανθρώπου και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, που συμμετείχαν σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια, με απώτερο σκοπό να διατηρηθεί καθαρό το φυσικό περιβάλλον και η Κύπρος καθαρή», ανέφερε ο πολιτικός διοικητής Δεκέλειας μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας.

Τάσος Περδίος

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.