Βραδιά κυπριακής ποίησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή επτά ποιητών, μελών της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Λογοτεχνών Κύπρου, τη βραδιά οργάνωσε η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Στην εκδήλωση απάγγειλαν ποιήματά τους οι Λεωνίδας Γαλάζης, Γιώργος Μολέσκης, Γιώργος Φράγκος, Ανδρέας Χατζηθωμάς, Βασίλκα Χατζήπαπα, Χρίστος Χατζήπαπας και Γιώργος Χριστοδουλίδης. Τους Κύπριους ποιητές παρουσίασαν μέλη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε συντομία στη διαδρομή του κάθε λογοτέχνη.

Tην εκδήλωση προλόγισε ο Κύπριος ποιητής Ανδρέας Καρακόκκινος ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη και είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε 32 χρόνια μετά από μια άλλη παρόμοια εκδήλωση, που έγινε το 1982.

Στους χαιρετισμούς τους, τόσο η Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Ζωή Σαμαρά όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Γιώργος Μολέσκης, τόνισαν ότι η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για πάρα πέρα ανάπτυξη των διαχρονικών σχέσεων και των επαφών μεταξύ της λογοτεχνικής Ελλάδας και της λογοτεχνικής Κύπρου.

Ανέφεραν επίσης ότι προγραμματίζεται ήδη μια παρόμοια εκδήλωση στην Κύπρο το 2015, με τη συμμετοχή Ελλαδιτών λογοτεχνών και εξέφρασαν την ελπίδα όπως τέτοιου είδους εκδηλώσεις καταστούν θεσμός.

ΚΥΠΕ