Το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2019», παρέλαβε ο Δήμος Λάρνακας σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η Λάρνακα «μετά από αίτηση της στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου», έχει βραβευθεί με την Πράσινη Σημαία, ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2019».

Συγκεκριμένα «ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Μείωση δημοτικών στερεών αποβλήτων, παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων, στον Δήμο Λάρνακας» στην κατηγορία «Διαχείριση Αποβλήτων».

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 5 χρόνια με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πρώτων υλών αλλά και την μείωση του κόστους διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Το πρόγραμμα θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναπτύξει την περιβαλλοντική συνείδηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά με την Πράσινη Σημαία, καθώς το 2017 ανακηρύχτηκε Πράσινη Πόλη, για το Πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές».

Επίσης το 2018 ανακηρύχθηκε σε Πράσινη Πόλη για το Πρόγραμμα «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι», μια πρωτοβουλία που υιοθέτησε ο Δήμος από το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας», το οποίο και είχε την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα».