Βρέφος ανάμεσα στη μάζα οικιακών και άλλων σκουπιδιών στο Πεντάκωμο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Άγνωστο αν το μωρό που βρέθηκε ήταν ζωντανό ή νεκρό όταν γεννήθηκε

Μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα βρέθηκαν χθες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο, καθώς στη διάρκεια διαλογής των αποβλήτων ξεχώρισαν ένα νεκρό βρέφος ανάμεσα στη μάζα των οικιακών και άλλων σκουπιδιών που κινούνταν στον ιμάντα διαλογής.

Η τραγική αυτή διαπίστωση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε έντονη αναστάτωση σε όλο το προσωπικό της βάρδιας κι αφού ενημερώθηκε σχετικά και η διεύθυνση του εργοστασίου, κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πλαισιωμένη από τέσσερις ιατροδικαστές κινητοποιήθηκε άμεσα με τη διενέργεια επί τόπου εξετάσεων στο μακάβριο εύρημα, το οποίο ήταν τυλιγμένο σε νάιλον σακούλι. Από καταθέσεις που λήφθηκαν από εργαζόμενους στο χώρο όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος, προέκυψε ότι αυτό δεν περιλαμβανόταν σε ιατρικά απόβλητα, κάτι που υποδηλοί ότι δεν πρόκειται για αποτέλεσμα έκτρωσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική αυτοψία που έγινε από τους Αγγελική Παπέττα, Νικόλα Χαραλάμπους, Σοφοκλή Σοφοκλέους και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, πρόκειται για ένα νεογέννητο αγοράκι στο οποίο υπήρχε ακόμα ο ομφάλιος λώρος και ο πλακούντας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινιστεί ακόμα αν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό και ποια είναι η καταγωγή του, κάτι που αναμένεται να καταδειχθεί με τη νενομισμένη νεκροψία, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την πλευρά της η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνές της στον εντοπισμό της μητέρας ή άλλων προσώπων που ενδεχομένως να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Στα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να πρόκειται για ανεπιθύμητο τοκετό τον οποίο η μητέρα προφανώς ήθελε να κρατήσει μυστικό. Υπάρχει ωστόσο έντονος προβληματισμός για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε το μωρό και κυρίως αν πετάχτηκε ζωντανό στα σκουπίδια.

Χρήστος Χαραλάμπους

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy